Πολιτική
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2007 12:40

Αίσθηση από δηλώσεις Πάγκαλου για επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. σε πανεπιστημιακούς χώρους

Αίσθηση προκάλεσε και πάλι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αυτή τη φορά με τις δηλώσεις του για το πανεπιστημιακό άσυλο και τη δυνατότητα επέμβασης των αρχών. Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ότι η αστυνομία θα πρέπει να έχει δυνατότητα επέμβασης εντός των πανεπιστημιακών χώρων, δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ.

Ο γραμματέας του Κινήματος, Νίκος Αθανασάκης, παρατήρησε ότι «ο διάλογος στο ΠΑΣΟΚ είναι ελεύθερος, αλλά κάθε τι που δημιουργεί σύγχυση δεν προσφέρει τίποτε αυτή τη στιγμή».

Με νεότερες δηλώσεις του ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε πως δεν εννοούσε τα πανεπιστημιακά κτίρια, αλλά τους δρόμους και τους εξωτετικούς χώρους που περικλείονται στις πανεπιστημιουπόλεις, οι οποίοι όπως είπε, χρησιμοποιούνται και για την τέλεση παράνομων πράξεων από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Οι εξωτερικοί χώροι (των πανεπιστημίων) έχουν μετατραπεί σε παζάρια πλανόδιων πωλητών οι οποίοι παρανομούν ασυστόλως εκμεταλλευόμενοι το άσυλο», επισημαίνει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο κ. Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να μην μπορεί η αστυνομία να επιβάλει την τάξη ανεξαρτήτως της βούλησης των πρυτανικών αρχών.

«Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν σημαίνει καν ότι δεν μπαίνει η αστυνομία στα πανεπιστήμια. Εγώ δεν βλέπω γιατί πρέπει να είναι απούσα η αστυνομία τάξης από τα πανεπιστήμια» ακόμαι και «χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών», υπογραμμίζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.