Πολιτική
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΣΤΑΔΙΑΚΗ βελτίωση του καιρού από τα βορειοδυτικά, με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια και ενίσχυση των ανέμων, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι, που γρήγορα θα γίνουν τοπικά ισχυροί και αργά τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές, αρχικά στα βορειοδυτικά και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που αργότερα θα γίνουν βορειοδυτικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις,. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι, που γρήγορα θα γίνουν ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που αργότερα κατά τόπους θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως αργά το απόγευμα. Τη νύχτα, καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και αργότερα θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν. Πιθανότητα παροδικής βροχής, κυρίως προς το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς που γρήγορα θα γίνουν μέτριοι έως ισχυροί και τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές, κυρίως από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώες. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς έως μέτριοι. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυρού μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.