Αθλητικά
Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 16:40

Αφεντικό στο Μάντσεστερ είναι η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι απέδειξε και φέτος στην άσπονδη συμπολίτισσα, Γιουνάιτεντ, ποιος έχει πια το ποδοσφαιρικό κουμάντο στην πόλη.

Η Μάντσεστερ Σίτι απέδειξε και φέτος στην άσπονδη συμπολίτισσα, Γιουνάιτεντ, ποιος έχει πια το ποδοσφαιρικό κουμάντο στην πόλη.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα νίκησε τους «κόκκινους διαβόλους» με 2-0 μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», στο σούπερ ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στην Premier League και διατήρησε την επαφή με τις πρώτες θέσεις, αφήνοντας τη Γιουνάιτεντ ακόμη πιο πίσω.

Οι «Πολίτες» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και φανέρωσαν, για πολλοστή φορά, τα μεγάλα προβλήματα της Γιουνάιτεντ σε άμυνα και μεσαία γραμμή, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να βρίσκεται ξανά στο μάτι του κυκλώνα, πάνω που είχε πάρει μια πίστωση χρόνου μετά τη νίκη στο Λονδίνο επί της Τότεναμ και την ισοπαλία στο Μπέργκαμο για το Champoions League.

Αυτά τα προβλήματα δεν τα έχει πάντως η «μηχανή» του Γκουαρντιόλα, που δεν χρειάστηκε περισσότερο χρόνο απ΄ ότι εκείνον στο πρώτο 45λεπτο για να βάλει τις βάσεις της νίκης στο κάστρο της αντιπάλου της.

Το σκορ στο «Θέατρο των Ονείρων» άνοιξε μόλις στο 8ο λεπτό, από φίλια πυρά του Μπαϊγί στην εστία του Ντε Χέα κι έλαβε την τελική μορφή του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με εκτελεστή αυτί τη φορά τον Μπερνάντο Σίλβα.

Μάλιστα, εάν ο Ισπανός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε κάνει τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις, τότε η ομάδα του θα είχε υποστεί πολύ βαριά ήττα.