Πολιτική
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 16:43

ΕΦΕΤ: Απόσυρση τροφίμων με αλλεργιογόνα συστατικά

Την ύπαρξη αλλεργιογόνων ουσιών σε δύο είδη τροφίμων, χωρίς αυτές να αναγράφονται στη συσκευασία, διαπίστωσε μετά από εργαστηριακές δοκιμές στο Γενικό Χημείο του Κράτους, η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων που διενεργεί.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

α) Αποξηραμένα βερίκοκα, σε συσκευασίες των 250 γρ., που περιέχουν ποσότητα θειωδών, η οποία δεν αναγράφεται στη συσκευασία. Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας 6ΜΠ2,110-42771-171-171-06, ημερομηνία λήξης 30/06/2007 και συσκευάστηκε από την εταιρεία «CARDICO ΑΕΒΕ», στο 2ο χλμ Περ. Οδού Σχηματαρίου - Οινόης.

β) Μαρμελάδα βερίκοκο, με την εμπορική επωνυμία «ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ», σε συσκευασίες των 370 γρ., που περιέχει ποσότητα θειωδών, η οποία δεν αναγράφεται στη συσκευασία. Το ανωτέρω προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 31/12/2008 και παρασκευάστηκε και συσκευάστηκε από την εταιρεία «Α. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», Πορταριά Πηλίου.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημέρωσε άμεσα τις ανωτέρω εταιρείες παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων, από τις οποίες ζήτησε την απόσυρση του συνόλου των αντίστοιχων συγκεκριμένων παρτίδων. Οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν άμεσα και ήδη σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε θειώδη, να μην καταναλώσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.