Αθλητικά
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 09:20

Φούσκα που σκάει το κινεζικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Η Χεμπέι, ομάδα που αγωνίζεται στην κινεζική Super League, παλεύει πια απεγνωσμένα για την επιβίωση...

 

του Παναγιώτη Κουμάνταρου

Η Χεμπέι, ομάδα που αγωνίζεται στην κινεζική Super League, παλεύει πια απεγνωσμένα για την επιβίωση...

Αυτό ανακοίνωσε ένας από τους παίκτες της ομάδας, φοβούμενος δυσκολίες που, στο πρόσφατο παρελθόν, οδήγησαν στο τέλος της δραστηριότητας της Τζιανγκσού, θυγατρικής της Suning που στην Ευρώπη ελέγχει την Ίντερ.

Ο σύλλογος με έδρα το Λανγκφάνγκ, ο οποίος έχει ξοδέψει πολλά στο παρελθόν για να αγοράσει τους Χαβιέρ Μασεράνο κι Εζεκιέλ Λαβέτσι, διέκοψε τη λειτουργία των γραφείων του κι ανέστειλε τις προπονήσεις τεσσάρων από τις ομάδες των τμημάτων υποδομής του λόγω οικονομικών δυσκολιών τον μήνα Οκτώβριο.

Ο Λέι Τενγκλόνγκ, ο οποίος εντάχθηκε στην Χεμπέι νωρίτερα φέτος, παραδέχτηκε ότι ο σύλλογος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

«Τη στιγμή της άφιξής μου, ο σύλλογος μου είπε ότι η οικονομική κατάσταση ήταν μάλλον ζοφερή. Σήμερα όλα έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολα και ο σύλλογος δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει καθημερινές λειτουργίες», ανέφερε ο 30χρονος σέντερ μπακ.

Ο ποδοσφαιριστής προέτρεψε την κυβέρνηση να παρέμβει σύντομα για να σωθεί η ομάδα, λέγοντας ότι «η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη για όλους μας, οπότε ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση μπορεί να επισπεύσει τη διαδικασία βοήθειας του συλλόγου. Εμείς οι παίκτες δεν μπορούμε να περιμένουμε επ΄ αόριστον».

Η Χεμπέι ανήκει στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων China Fortune Land Development. Είναι μία από τις πολλές εταιρείες ακινήτων που έχουν επενδύσει στο κινεζικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία, υποστηρίζοντας την κυβερνητική προσπάθεια για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και του αθλητικού τομέα της χώρας.

Ωστόσο, η αυστηροποίηση των συνθηκών στην κινεζική αγορά ακινήτων έχει επηρεάσει τη βούληση των εταιρειών για αθλητικές επενδύσεις.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, στις αρχές του τρέχοντος έτους η πρωταθλήτρια της κινεζικής Super League, Τζιανγκσού, διαλύθηκε, αφότου ο ιδιοκτήτης της, που ήταν και σε αυτή την περίπτωση η Suning, διέκοψε τη χρηματοδότησή της.