Πολιτική
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 11:57

Εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ ο Κίμων Κουλούρης

ΕKTOΣ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο βουλευτής Β’ Αθηνών Κίμων Κουλούρης, με απόφαση του προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου. Σχετική επιστολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέγνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόεδρος του Σώματος ¶ννα Μπενάκη Ψαρούδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβη στην απόφαση αυτή μετά και τις χθεσινές -επικριτικές προς το πρόσωπό του- δηλώσεις του κ. Κουλούρη με αφορμή την αναταραχή που δημιουργήθηκε από δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/13/1302108.htm http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/14/1302325.htm . Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Κουλούρης επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου λέγοντας ότι πρόκειται για εκείνον που αποκάλεσε τον Ανδρέα Παπανδρέου «δωρολήπτη» και μετέσχε στην κίνηση των τεσσάρων εναντίον του ευεργέτη του, που ντρόπιασε τη χώρα στην υπόθεση Οτσαλάν και στη συνέχεια στράφηκε και κατά του Κώστα Σημίτη.

«Δεν φταίει ο κ. Πάγκαλος, φταίνε οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν τον κ. Πάγκαλο μεγάλο στέλεχος», κατέληξε ο κ. Κουλούρης.

Ο κ. Πάγκαλος, υπ' όψιν του οποίου ετέθησαν οι δηλώσεις Κουλούρη, απέφυγε να δώσει συνέχεια, σημειώνοντας ότι «δεν ασχολείται με τον κύριο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς την πρόεδρος της Βουλής:

Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κυρία ¶ννα Μπενάκη - Ψαρούδα

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Σας ενημερώνω ότι, από σήμερα ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κίμων Κουλούρης δεν ανήκει στη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Με τιμή, Γιώργος Α. Παπανδρέου