Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Όπως είπε, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, αποκάλυψε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στα ραντεβού, συγκριτικά με τον προηγούμενο «αναιμικό» μήνα.
«Περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι», ανέφερε, προσθέτοντας για την τρίτη δόση, μετά την αποστολή sms το Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα, ώστε όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών να μπορούν να κάνουν και τρίτη δόση (μετά από ένα εξάμηνο από τον πρώτο εμβολιασμό τους ).
Σχολιάζοντας έπειτα το σχέδιο για αποστολή των sms στους ανεμβολίαστους ως μέσο παρακίνησης, ο κ. Γεωργαντάς, τόνισε ότι απαιτείται πρώτα σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.
«Από τα 2,5 εκατ. πολίτες που είναι στην άυλη συνταγογράφηση, 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί», συμπλήρωσε.