Αθλητικά
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 16:43

Βραζιλία: Ο γιος του Τίτε δέχεται «πυρά» για ομοφοβικά σχόλια

Ο προπονητής της Εθνικής  Βραζιλίας, Τίτε, υπερασπίστηκε τον γιο του και το μέλος του προσωπικού της Εθνικής ομάδας, Ματέους Μπάτσι, αφότου αυτός έκανε like σε αναρτήσεις κατά των φεμινιστών και των LGBTQ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο προπονητής της Εθνικής  Βραζιλίας, Τίτε, υπερασπίστηκε τον γιο του και το μέλος του προσωπικού της Εθνικής ομάδας, Ματέους Μπάτσι, αφότου αυτός έκανε like σε αναρτήσεις κατά των φεμινιστών και των LGBTQ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο χορηγός της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, Nike, είπε ότι παρακολουθεί την κατάσταση, αυξάνοντας την πίεση στον Μπάτσι.

Ο Μπάτσι τζούνιορ έκανε like σε μια σειρά αναρτήσεων σε σελίδες του Instagram που δημοσίευαν περιεχόμενο κριτικής για τα φεμινιστικά και LGBTQIAP+ κινήματα, επέκριναν τον Τύπο, ειρωνεύονταν το ανώτατο δικαστήριο και τον «κομμουνισμό».

Οι αντίστοιχες σελίδες τείνουν επίσης να δημοσιεύουν περιεχόμενο υπέρ των όπλων, αλλά σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο Τίτε είπε ότι δεν υπάρχει χώρος για προκαταλήψεις στην κοινωνία.

«Με ρώτησαν πριν από λίγο για μαύρους τεχνικούς», εξήγησε ο προπονητής της Βραζιλίας. «Δεν πρέπει να υπάρχει προκατάληψη, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ισότητας στην κοινωνία, είτε χρώματος είτε φυλής είτε φύλου».

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) ανέφερε ότι η οργάνωση «μίλησε απευθείας με τον προαναφερθέντα αξιωματούχο, ο οποίος αναγνώρισε το λάθος του κάνοντας "like" στη δημοσίευση, καθώς δεν συμμερίζεται μια τέτοια άποψη».

Αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να σώσει τη δουλειά του Ματέους Μπάτσι, καθώς ο γίγαντας αθλητικού εξοπλισμού δήλωσε πως «η Nike αποκηρύσσει κατηγορηματικά κάθε μορφή διάκρισης ή προκατάληψης».

Η ιεραρχία της CBF εξοργίστηκε ιδιαίτερα από το «like» του Μπάτσι τζούνιορ σε μία από τις αναρτήσεις του Μαουρίτσιο Σόουζα, ενός παίκτη βόλεϊ του οποίου το συμβόλαιο λύθηκε από τη Μίνας Τένις Κλαμπ, επειδή δημοσίευσε ομοφοβικές αναρτήσεις στο Instagram.

Ο Ντε Σόουζα απολύθηκε μετά από πίεση από χορηγούς, συμπεριλαμβανομένης της Fiat, η οποία υποστηρίζει επίσης την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας.

Στο παρελθόν, ο Τίτε, ο οποίος συχνά τονίζει την αξιοκρατία ως το κατευθυντήριο κριτήριο για την επιλογή της ομάδας του, έχει επικριθεί επειδή έκανε τον γιο του μέρος της Εθνικής ομάδας.

Ο Ματέους Μπάτσι ήταν βοηθός του πατέρα του στην Κορίνθιανς, αλλά η CBF έπρεπε να τροποποιήσει το καταστατικό της για να εξυπηρετήσει τη συνεργασία πατέρα-γιου, όταν ο Τίτε διαδέχθηκε τον Κάρλος Ντούνγκα το 2016, καθώς ο κώδικας δεοντολογίας του οργανισμού άσκησε βέτο στην πρόσληψη συγγενών οποιουδήποτε υπαλλήλου,