Αθλητικά
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 12:48

Ανάθεση της διοργάνωσης της SportAccord του 2008 στην Αθήνα (21/2)

Ειδική εκδήλωση για την ανάθεση της διοργάνωσης της SportAccord του 2008 στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 14:00(Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, αίθουσα Athenaeum ΙΙ, Λ. Συγγρού 89-93).

Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν, ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο κ. Hein Verbruggen, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών και Πρόεδρος της SportΑccord S.A., και η κα Anna Hellman, Γενική Δ/ντρια της SportΑccord S.A.

Η SportAccord αποτελεί την κορυφαία ετήσια παγκόσμια εκδήλωση των leaders του αθλητισμού που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και στην οποία μετέχουν:

· οι Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες,

· οι Ενώσεις των Θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων,

· οι Ενώσεις των Ολυμπιακών και μη Αθλημάτων,

· τα κορυφαία Μ.Μ.Ε. του κόσμου,

· οι μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικών προϊόντων και μάρκετινγκ,

· οι Υποψήφιες για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Πόλεις,

· μεγάλες προσωπικότητες από το Ολυμπιακό και το Αθλητικό Κίνημα, αλλά και τον Επιχειρηματικό και τον Οικονομικό κόσμο.

Η SportAccord έχει ήδη διοργανωθεί στη Μαδρίτη, τη Λωζάννη, το Βερολίνο, τη Σεούλ και το 2007 πραγματοποιείται στο Πεκίνο. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν αθλητικό συνέδριο, έκθεση αθλητικού περιεχομένου, καθώς και η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Ο.Ε. και η κοινή συνεδρίαση της Δ.Ο.Ε. με τις ενώσεις των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Ο.Ε. θα ανακοινωθεί η τελική λίστα των υποψηφίων πόλεων για τη διοργάνωση των Ο.Α. του 2016.