Πολιτική
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 14:46

Ευ. Βενιζέλος: Πολιτικό, κοινωνικό και δικαστικό σκάνδαλο το θέμα των συμβασιούχων

«Η υπόθεση των συμβασιούχων έχει πλέον καταστεί κραυγαλέο πολιτικό, κοινωνικό αλλά και δικαστικό σκάνδαλο», υπογράμμισε ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που παρακολούθησε σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τη συζήτηση για την αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν τους συμβασιούχους.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εξαπάτηση των συμβασιούχων από την κυβέρνηση και τόνισε: «Μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η γνωστή στάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την τροπολογία, που δυο φορές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, έρχεται ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ζητήσει απευθείας την αναίρεση θετικών για τους συμβασιούχους αποφάσεων των Μονομελών Πρωτοδικείων . Και το κάνει αυτό με μία πρόταση θεσμικά προκλητική καθώς αγνοεί και αντιστρατεύεται πλήρως βασικές επιστημονικές παραδοχές για τις σχέσεις Συντάγματος και κοινοτικού δικαίου και τον τρόπο εφαρμογής των κοινοτικών οδηγιών, αλλά και σχετική πρόσφατη απόφαση του ΔΕΚ και την ίδια την 18/2006 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου».

«Και το κάνει αυτό ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος, «αμφισβητώντας ευθέως τα κίνητρα των δικαστών που εξέδωσαν τις σχετικές αποφάσεις, ενώ ταυτόχρονα λοιδορεί το ΔΕΚ».

«Η ευθύνη της κυβέρνησης για αυτήν την πλήρη απώλεια του θεσμικού μέτρου με θύματα τους εργαζομένους είναι τεράστια. Ευτυχώς υπάρχουν φραγμοί στο πλαίσιο τόσο της ελληνικής όσο και της κοινοτικής έννομης τάξης», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.