Αθλητικά
Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 12:51

Οι… Ευρωπαίοι σέρνουν το «χορό» της 8ης αγωνιστικής

Με νέο πρόεδρο έναν… παλιό, τον επανακάμψαντα Γιώργο Μποροβήλο που είναι ο διάδοχος του Λεωνίδα Μπουτσικάρη, θα διεξαχθεί η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Σούπερ Λίγκα.

Με νέο πρόεδρο έναν… παλιό, τον επανακάμψαντα Γιώργο Μποροβήλο που είναι ο διάδοχος του Λεωνίδα Μπουτσικάρη, θα διεξαχθεί η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Σούπερ Λίγκα.

Αγωνιστικά, οι δύο «Ευρωπαίοι» ανοίγουν την αυλαία της αγωνιστικής απόψε, παίζοντας την ίδια ώρα (19:30).

Λίγες ημέρες πριν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, με Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Κοπεγχάγη, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ φιλοδοξούν να συνεχίσουν με νίκες τις εγχώριες υποχρεώσεις τους. 

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να υπερασπιστούν στο Αγρίνιο το αήττητο και την πρώτη θέση στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός, με όπλο και την παράδοση απέναντι στον Παναιτωλικό (30/10, 19:30).

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε στο Κύπελλο αλλά έχει σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη, σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό, που έπαιξε την Τετάρτη στην Πάτρα και προκρίθηκε.

Έχουν περάσει περισσότερα από επτά χρόνια, από την τελευταία φορά, που ο Παναιτωλικός απέφυγε την ήττα σε αγώνα του με τον Ολυμπιακό. Ήταν στις 30 Αυγούστου 2014, όταν οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 στο Αγρίνιο.

Από τότε η πειραϊκή ομάδα έχει νικήσει σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλου, πέρυσι. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στα 24 μεταξύ επίσημα παιχνίδια, 22 από αυτά για το πρωτάθλημα.

Η ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό υποχρεώνει τον ΠΑΟΚ να περιορίσει τις βαθμολογικές απώλειες στα επόμενα παιχνίδια.

Έτσι, λίγο πριν το κρίσιμο ευρωπαϊκό με την Κοπεγχάγη, υποδέχεται απόψε (30/10, 19:30) τον Απόλλωνα Σμύρνης, μια ομάδα που πέτυχε την πρώτη νίκη της και δείχνει μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας να δέχεται δύσκολα γκολ.

Η τελευταία νίκη της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στην Τούμπα χρονολογείται το 1964 στην Τούμπα. Τον περασμένο Μάρτιο ο Απόλλωνας άγγιξε τη νίκη μετά από 57 χρόνια, αλλά ο Ίνγκασον στο 88΄ είχε άλλη γνώμη, ισοφαρίζοντας για τον ΠΑΟΚ.

Ταυτόχρονα, ήταν η τρίτη ισοπαλία που κατάφερε να πάρει ο Απόλλων στις πέντε τελευταίες επισκέψεις του στην Τούμπα.