Αθλητικά
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 16:39

Νορβηγία: Ο επικεφαλής της μονάδας οικονομικού εγκλήματος προτείνει μποϊκοτάζ στο Κατάρ 2022

Ο επικεφαλής της μονάδας οικονομικού εγκλήματος της Νορβηγίας είπε ότι η χώρα θα πρέπει να μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, λόγω της διαφθοράς που οδήγησε στο Κατάρ στην ανάληψη της διοργάνωσής τους.

Ο επικεφαλής της μονάδας οικονομικού εγκλήματος της Νορβηγίας είπε ότι η χώρα θα πρέπει να μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, λόγω της διαφθοράς που οδήγησε στο Κατάρ στην ανάληψη της διοργάνωσής τους.

«Ο αθλητισμός πρέπει να μάθει ότι η διαφθορά πρέπει να έχει συνέπειες», δήλωσε ο Παλ Λόνσετ. «Η διαφθορά πρέπει να έχει συνέπειες. Σε ποια άλλη βιομηχανία σε αυτόν τον κόσμο μπορούμε να δούμε πολλά χρήματα να εμπλέκονται στην ανάθεση συμβάσεων χωρίς καμία συνέπεια; Εάν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ διεξαχθεί κανονικά, χωρίς συνέπειες, θα αυξηθεί ο κίνδυνος η κατανομή των μελλοντικών γεγονότων να υπόκειται επίσης σε διαφθορά».

«Με βάση την πρόληψη του εγκλήματος, είναι προφανές ότι η Νορβηγία πρέπει να μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα πρέπει».

Και πρόσθεσε: «Αν καθίσεις και πεις ότι "αυτό ήταν λυπηρό" και "μην το ξανακάνεις" ίσως καταδικαστούν άτομα, αλλά αν συνεχίσεις σαν να μην έχει γίνει η διαφθορά, τότε θα ξανασυμβεί, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο μα και σε άλλα αθλήματα».

Ο Λόνσετ είναι η τελευταία νορβηγική φωνή που αντιτίθεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Νωρίτερα φέτος, ο σύλλογος της Τρόμσο ξεσήκωσε θύελλα όταν εξέφρασε την αποστροφή του για τη «διαφθορά» γύρω από το Μουντιάλ του 2022.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νορβηγίας (NFF), Τέριε Σβέντσεν, έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι ο οργανισμός του «δεν υποστήριξε την απόφαση να απονεμηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ».

Το καλοκαίρι η NFF καταψήφισε το μποϊκοτάρισμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, παρά την πίεση που ασκήθηκε. Σε έκτακτο συνέδριο, 368 αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της απορριπτικής πρότασης για μποϊκοτάζ ενώ 121 ήταν υπέρ.

Η Νορβηγία προκρίθηκε για τελευταία φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1988. Στην παρούσα φάση, διατηρεί καλές πιθανότητες να προκριθεί στο Κατάρ, υπολειπόμενη δύο βαθμούς από την Ολλανδία, πρωτοπόρο του 7ου ομίλου, με δύο αγώνες να απομένουν για τα προκριματικά.

Οι Σκανδιναβοί φιλοξενούν το Νοέμβριο τη Λετονία, πριν ταξιδέψουν στο Άμστερνταμ για ένα κρίσιμο παιχνίδι με τους Ολλανδούς.