Πολιτική
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, που τοπικά στην Πελοπόννησο και πιθανόν στην Κρήτη, θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Το βράδυ αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, ενώ στα ανατολικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και αργότερα στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το βράδυ θα σημειώσει πτώση.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και στα νότια βαθμιαία ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανόν θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι, που βαθμιαία στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα νότια θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα πολύ ισχυροί και στα νότια βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς μέτριους,. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα βορειοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Μετά το απόγευμα θα χιονίσει στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά το βράδυ θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο, που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές,. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού το βράδυ στα δυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειο μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί, που θα ενισχυθούν από τα βόρεια σε πολύ ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις και τη νύχτα στο Αιγαίο, τοπικά πολύ θυελλώδεις. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο προβλέπονται την Κυριακή στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καθαρά Δευτέρα

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και πρόσκαιρες βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας Κρήτης, προβλέπονται για την Καθαρά Δευτέρα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά θα αυξηθούν. Ανεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς και στα νότια βαθμιαία μέτριοι. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί έως πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.