Αθλητικά
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007 15:13

Νικολαΐδης: «Προτιμώ ένα Κύπελλο UEFA παρά δέκα πρωταθλήματα»

«Προτιμώ να πάρω ένα Κύπελλο UEFA παρά δέκα πρωταθλήματα», υπογράμμισε σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ (κληθείς να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα), ενώ επιβεβαίωσε την προφορική συμφωνία με τον προπονητή της ομάδας, Λορένσο Σέρα Φερέρ, για ανανέωση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ για άλλα 4 χρόνια.

Προτιμώ να πάρω ένα Κύπελλο UEFA από δέκα πρωταθλήματα ελληνικά

«Προτιμώ να πάρω ένα Κύπελλο UEFA από δέκα πρωταθλήματα ελληνικά», υπογράμμισε ο Ντέμης Νικολαΐδης και πρόσθεσε για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας: «Φυσικά θα λάβει υπόψη του ο προπονητής την κόπωση των παικτών, τους τραυματισμούς και τους διεθνείς. Έχουμε μια ενδεκάδα τραυματιών, που μπορεί να παίξει άνετα στην Α’ Εθνική! Δεν μπορεί μόνο όταν χάνει η ομάδα να έχουμε τέτοιες απορίες. Ποιος λέει ότι η ομάδα της Τετάρτης ήταν υποδεέστερη; Το αποτέλεσμα; Γιατί εγώ στο πρώτο ημίχρονο είδα μια ομάδα πολύ καλή. Στην ΑΕΚ έχουμε 28 παίκτες και έχουν παίξει όλοι. Σίγουρα κάποιοι είναι καλύτεροι και άλλοι όχι τόσο».

Για μεταγραφές

«Χρήματα φέτος δεν περισσεύουν, αλλά μεταγραφή θα γινόταν τον Ιανουάριο αν βρίσκαμε τον ποδοσφαιριστή που θέλαμε. Δεν θα ήθελα ούτε εγώ, αλλά ούτε ο προπονητής μεταγραφή απλά για να κάνουμε. Έχουμε κάνει κάποια λάθη στον συγκεκριμένο τομέα στο παρελθόν και δεν θέλαμε να τα επαναλάβουμε. Υπήρχαν παίκτες που θέλαμε, αλλά δεν μπορέσαμε να τους πάρουμε», εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας πως κινήθηκε για την απόκτηση του Τοροσίδη, χωρίς όμως αποτέλεμα αφού ο ταλαντούχος παίκτης μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό.

«Ξεκινήσαμε τη χρονιά με μια ζημιά από την προηγούμενη περίοδο, ενώ φέτος ήταν η τρίτη και τελευταία χρονιά που πληρώνουμε χρέη από προηγούμενες χρήσεις», είπε ο Ντέμης και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνουμε και τον κόσμο, αλλά είναι πολύ λογικό να σκεφτείς πως υπάρχουν και κάποια έξοδα. Ο καθένας έγραφε αυτές τις μέρες για διάφορα νούμερα. Κι εγώ θα ήμουν πολύ χαρούμενος να είχα 13-14 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη στα ταμεία της ΠΑΕ».

«Αν δεν παίζαμε Champions League, δεν θα είχαμε τόσα έξοδα, αλλά δεν θα ανοίγαμε και τέτοια τρύπα. Πήραμε ρίσκο το καλοκαίρι και μας βγήκε (πρόκριση στους ομίλους του Champions League)», τόνισε.

Για το πρωτάθλημα

«Βασικός λόγος για μας (για τη βαθμολογική θέση) φέτος είναι οι τραυματισμοί. Αν δεν είχαμε τόσους, η ομάδα μας δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση», σημείωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης, επισημαίνοντας πως υπήρχαν και λάθη της διαιτησίας.

«Εχουμε παίκτες με προσωπικότητα και αξία στο ρόστερ μας, καθώς επίσης και νεαρούς παίκτες με δυνατότητες, άρα έχουμε και μέλλον. Χτίζουμε κάτι που είναι ανταγωνιστικό άμεσα, αλλά έχει ταυτόχρονα και μέλλον. Βασικό μας κέρδος φέτος είναι ότι αυτοί οι νέοι παίκτες σε 2-3 χρόνια θα είναι βασικοί και καλύτεροι από ό,τι τώρα. Καλά κάνει ο κόσμος της ΑΕΚ και ονειρεύεται αυτή την ομάδα να παίρνει πρωταθλήματα και να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, γιατί το έχει δείξει φέτος», δήλωσε.

Για διαιτησία

H πολυαναμενόμενη «έκρηξη» Νικολαΐδη για τις κακές διαιτησίες στους τελευταίους αγώνες της ΑΕΚ δεν ήρθε ποτέ, καθώς ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ εμφανίστηκε ηπιότερος του αναμενομένου.

«Πρέπει να ασχοληθούμε θεσμικά με αυτό το κομμάτι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», είπε. «Φαντάζομαι πως θα έχουμε κι άλλους συμπαραστάτες, αφού υπάρχουν κακές διιατησίες σε όλα τα παιχνίδια. Δεν θέλουμε να έχουμε στα παιχνίδια της ΑΕΚ μόνο καλή διαιτησία, αλλά σε όλο το ποδόσφαιρο. Τρία στοιχεία που είναι αναγκαία για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου μας είναι η εξάλειψη βίας, τα καλύτερα γήπεδα και η αξιοκρατία. Δεν είναι αυτό πρόβλημα μόνο της ΑΕΚ, αλλά του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Ποτέ δεν πιστέψαμε πως με τη Σούπερ Λίγκα δια μαγείας θα γίνουν όλα καλά», τόνισε. Πιστέψαμε όμως πως πρέπει να γίνει ένα άλλο όργανο και μέσω αυτού να προσπαθήσουμε για να βελτιώσουμε τα πράγματα. Φέτος τα λάθη των διαιτητών είναι πάρα πολλά, είναι παντού και μοιρασμένα. Αν πάμε από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και κάτω, τη μια Κυριακή αδικείται ο ένας και την άλλη ο άλλος».

Για τον κόσμο

«Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα. Κουβαλάμε κάποια κατάλοιπα από το παρελθόν και δεν καταλαβαίνω γιατί να τρωγόμαστε μεταξύ μας», παρατήρησε και συνέχισε χαρακτηριστικά, βγάζοντας ένα παράπονο: «Είναι μια μεγάλη απορία που έχω γιατί στον πρώτο γύρο, που παίζαμε καλή μπάλα και είχαμε καλά αποτελέσματα είχαμε χαμηλό μέσο όρο εισιτηρίων»

Και το γήπεδο

«Υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που θέλει να παίξει η ομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ας το κάνει εκεί η Ερασιτεχνική το γήπεδο. Δεν θα ξανασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα», σχολίασε ο Ντέμης Νικολαΐδης και τόνισε: «Η Ερασιτεχνική το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να βάζει εμπόδια στην ΑΕΚ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουν. Η Ερασιτεχνική έχει μια έκταση και της ανήκει, οπότε μπορεί να την εκμεταλλευτεί όπως θέλει. Δεν θα χαρίσουμε γήπεδο σε έναν άνθρωπο που δεν θέλει. Δεν το θέλω το γήπεδο ως ΠΑΕ, ούτε ως μέτοχος. Ας ανήκει όπου θέλει. Εγώ θέλω γήπεδο για την ομάδα μου. Δεν μπορώ να συζητήσω με αυτή τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής, αφού μου δημιουργεί προβλήματα».

Απάντηση σε Γκαγκάτση

Kληθείς τέλος, να σχολιάσει δήλωση του Βασίλη Γκαγκάτση, που τον αποκάλεσε αχάριστο, ο Ντέμης απάντησε: «Ρωτήστε τον ίδιο γιατί με είπε αχάριστο. Τον προκαλώ να βγει δημοσίως και να με εκθέσει. Να πει δημοσίως τι χάρη έχει κάνει στην ΑΕΚ και σε μένα».