Πολιτική
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007 20:40

ΠΑΣΟΚ: Παραμένουν τα ερωτήματα για το ΙΚΑ

«Τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά την λειτουργία και τα οικονομικά του ΙΚΑ, είναι συγκεκριμένα, σαφή και αναμένουν τις απαντήσεις τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου για το ΙΚΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/16/1303429.htm .

«Επισημάναμε στην συζήτηση του "μίνι ασφαλιστικού" νομοσχεδίου, στην Βουλή (21 Μαρτίου 2006), ότι στο άρθρο 35, παρ. 4, υπήρχε μια παράδοξη διατύπωση, σύμφωνα με την οποία προσδιορίζονταν πάρα πολύ ειδικά χαρακτηριστικά, για το ποιοι υπάλληλοι μπορούσαν να στελεχώνουν τα τμήματα κατάρτισης, τροποποίησης συμβάσεων και διαχείρισης παροχής υπηρεσιών και εξοπλισμών. Απαντήσεις δεν πήραμε... Επισημάναμε ότι, απαντήσεις μπορεί να δώσει ο ενδελεχής έλεγχος που πρέπει να κάνει το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η "ήσυχη συνείδηση" της κυβέρνησης την οποία επικαλέστηκε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν ικανοποιεί ούτε τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ούτε και δίνει απαντήσεις.

Τα ερωτήματα παραμένουν και η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της», ανέφερε ο κ. Ευθυμίου.