Αθλητικά
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 10:53

Super League 1: Οι... μετοχές της 7ης αγωνιστικής

Η έβδομη στροφή της φετινής Super League πέρασε κι αυτή στην ιστορία και όπως κάθε σαββατοκύριακο, η αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος... γέννησε πρωταγωνιστές, νικητές και ηττημένους, όμορφες στιγμές, ανέβασε και κατέβασε μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Tου Νίκου Αθανασίου

Η έβδομη στροφή της φετινής Super League πέρασε κι αυτή στην ιστορία και όπως κάθε σαββατοκύριακο, η αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος... γέννησε πρωταγωνιστές, νικητές και ηττημένους, όμορφες στιγμές, ανέβασε και κατέβασε μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ομαδικές μετοχές

+Limit up

*Ο Ολυμπιακός χάρη στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του στο Φάληρο πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ και παρέμεινε στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Πιστοποιητικό πρωταθλητισμού για την φετινή ΑΕΚ το πέρασμα από την έδρα του ανταγωνιστικότατου φέτος Βόλου, με τον Αργυρή Γιαννίκη να κάνει το 2X2 και την Ένωση να παρουσιάζει βελτίωση στην αγωνιστική της εικόνα. Σπουδαίο διπλό του Ιωνικού μέσα στο Περιστέρι και νίκη... επιστροφή στην κανονικότητά του, μετά το κακό αρχικό ξεκίνημα, για τον Αστέρα Τρίπολης επί του Παναθηναϊκού. Πρώτο τρίποντο για τον Απόλλωνα Σμύρνης και επίδειξη δύναμης του Άρη κόντρα στον Παναιτωλικό.

-Limit down

*Πρώτος και... χειρότερος σε αυτή την κατηγορία ο Παναθηναϊκός, ο οποίος γνώρισε την τρίτη του ήττα σε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια και παρέμεινε εκτός της πρώτης τετράδας ενώ ο Ατρόμητος συνέχισε να απογοητεύει, έχασε και από τον Ιωνικό και βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα χωρίς να έχει γευθεί την χαρά της νίκης!

Ατομικές μετοχές

+Limit up

*Aγκιμπού Καμαρά. Ο νεαρός Αφρικανός μέσος σκόραρε στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, έδωσε ασίστ στον Μασούρα και ήταν καθοριστικός για την νίκη της ομάδας του. Ο 20χρονος άσος συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

*Στἰβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός εξτρέμ δικαιώνει τις προσδοκίες των ανθρώπων της ΑΕΚ που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να τον ντύσουν στα κιτρινόμαυρα. Έφτιαξε το πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο, επέδειξε αξιέπαινη ομαδικότητα στην ασίστ του τρίτου όταν προτίμησε να πασάρει στον Χατζησαφί αντί να εκτελέσει και κατέθεσε πάνω στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού μεγάλη ποιότητα στο 3-1 της Ένωσης επί του Βόλου.

*Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Όσο ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 0-0 στον Βόλο, ο Αυστριακός πορτιέρε κατέγραψε τρεις σημαντικές επεμβάσεις και ενώ μέσα στην εβδομάδα αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατο. Εξαιρετικός. Τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας.

*Αμπουμπακάρ Καμαρά. Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Άρη... πήρε μπροστά κόντρα στον Παναιτωλικό, με 1 γκολ και 2 ασίστ και κάνει τον Άκη Μάντζιο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

*Χερόνιμο Μπαράλες. Έκανε πάρτι απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού, άνοιξε με κερδισμένο πέναλτι και γκολ τον δρόμο της ανατροπής και επιβεβαίωσε σε ακόμη ένα παιχνίδι πως αποτελεί τον πιο αδικημένο φορ της τελευταίας δεκαετίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και έφτασε τα 35 και δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε ομάδα του λεγόμενου top5.

* Kωνσταντίνος Κότσαρης. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Σμύρνης... κατέβασε ρολά στην Ριζούπολη και κράτησε μέχρι τέλους το υπερπολύτιμο 1-0 της ομάδας του επί του ΠΑΣ Γιάννινα, με αποκορύφωμα την επέμβαση στο πέναλτι του Περέα στις καθυστερήσεις.

-Limit down

*Άντερσον Εσίτι. Ο αμυντικός μέσος του ΠΑΟΚ έκανε δύο πολύ μεγάλα λάθη με την μπάλα στα πόδια και έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πετύχει ισάριθμα γκολ στις συγκεκριμένες φάσεις. Ο αδύναμος κρίκος της ομάδας του στο Καραϊσκάκη.

*Αχιλλέας Πούγγουρας. Με παιδικό λάθος παραχωρεί πέναλτι στον Μπαράλες για το 1-1 του Αστέρα επί του Παναθηναϊκού ενώ και στο δεύτερο γκολ των Αρκάδων είναι εκτός φάσης. Πολύ κακό βράδυ για τον διεθνή στόπερ του Τριφυλλιού.

*Χουάν Χοσέ Περέα. Ο Κολομβιανός στράικερ του ΠΑΣ είχε την ευκαιρία από τα έντεκα βήματα στις καθυστερήσεις να χαρίσει τον βαθμό στην ομάδα του, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κότσαρη και ενώ η εντολή του προπονητή Ηρακλή Μεταξά ήταν να αναλάβει την εκτέλεση ο Κάργας.

Τα αποτελέσματα 

Ατρόμητος - Ιωνικός 0-2

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Αστέρας Τρίπολης- Παναθηναϊκός 2-1

Αρης - Παναιτωλικός 5-1

Βόλος - ΑΕΚ 1-3

ΟΦΗ - Λαμία 0-0

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

H Bαθμολογία σε 7 αγώνες 

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  17

2. A.E.K. 16

3. Π.Α.Ο.Κ. 13

4. ΒΟΛΟΣ 13

5. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10

6. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 9

7. ΙΩΝΙΚΟΣ 8

8. Ο.Φ.Η. 8

9. ΑΡΗΣ 8

10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 8

11. ΛΑΜΙΑ 5

12. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5

13. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 5

14. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2

Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 

ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης (19.30)

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός (19.30)

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 

Λαμία - Ατρόμητος (15.00)

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ (17.15)

ΑΕΚ - Αρης (19.30)

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης (19.30)

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 

Ιωνικός - Βόλος (19.30)