Αθλητικά
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 19:01

Υπεγράφη η σύμβαση ανάληψης της SportΑccord 2008

Τη σύμβαση ανάληψης της διοργάνωσης της SportΑccord υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης σε ειδική τελετή, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών (AGFIS) και Πρόεδρος της SportAccord S.A. Hein Verbruggen και η Γενική Διευθύντρια της SportAccord S.A. Anna Hellman.

Ο κ. Βουλγαράκης επισήμανε ότι «Το βλέμμα όλου του κόσμου, στρέφεται ξανά στην Αθήνα, στρέφεται ξανά στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τις εργασίες του μεγάλου ετήσιου Αθλητικού Συνεδρίου, που γίνεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και στο οποίο συμμετέχουν 1.500 σύνεδροι».

Υπενθυμίζεται ότι στη διοργάνωση της SportAccord του 2008 στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν: αθλητικό συνέδριο, έκθεση αθλητικού περιεχομένου, όπως επίσης η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ και η κοινή συνεδρίαση της ΔΟΕ με τις ενώσεις των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών. Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Ο.Ε. θα ανακοινωθεί η τελική λίστα των υποψηφίων πόλεων για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.