Πολιτική
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 17:19

Αντώναρος: Η υψηλότερη στην Ε.Ε. δημόσια χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων

Η δημόσια χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα τελευταία χρόνια, κινείται στο 1,3% του ΑΕΠ, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην κλίμακα της Ε.Ε., τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, προσθέτοντας ότι στην τριετία 2004-2006 τα κονδύλια για την Παιδεία αυξήθηκαν κατά 1.411 εκατ. ευρώ, ενώ στην εξαετία 1998-2004 τα κονδύλια αυξήθηκαν κατά 1.635 εκ. ευρω.

«Με άλλα λόγια, η αύξηση υπήρξε περίπου η ίδια στα μισά χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ», τόνισε ο Ευ. Αντώναρος, αναφέροντας επίσης ότι τα ποσά αυξάνονται συνέχεια, σε ρυθμό υπερδιπλάσιο από τον ετήσιο πληθωρισμό.

«Το 2004 τα ποσά αυξήθηκαν κατά 7,4%,το 2005 κατά 9,5%, ενώ το 2006 προβλέπεται ότι η αύξηση θα είναι της τάξης του 6,1%», τόνισε ο εκπρόσωπος και αποδοκίμασε όσους κάνουν σημαντική παραπληροφόρηση και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για την Παιδεία.

Εν τω μεταξύ, περιοδεία στην Πάτρα θα πραγματοποιήσει αύριο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία θα έχει επαφές για τις εξελίξεις στην Παιδεία, ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αισθάνονται υπερήφανοι, ως αντιπολίτευση στη ΝΔ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έφερε το «όχι» της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια μέσα στην αίθουσα της Βουλής, κατά τη σχετική ψηφοφορία.