Πολιτική
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 18:16

Συνταγματική αναθεωρήση - Λίγες οι διαφοροποιήσεις κατά τη σημερινή ψηφοφορία

Λίγες ήταν οι διαφοροποιήσεις κατά τη σημερινή ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση με εξαίρεση τις προτάσεις της ΝΔ για την αύξηση του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας και τη διεύρυνση του δικαιώματος εκλογιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών -οι οποίες καταψηφίστηκαν από σεβαστό αριθμό βουλευτών.

Για το άρθρο 16 δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, καθώς το σύνολο των παρόντων βουλευτών της ΝΔ το υπερψήφισε μαζί με τους ανεξάρτητους Στέφανο Μάνο και Πέτρο Μαντούβαλο. Την πρόταση καταψήφισαν ο Στέλιος Παπαθεμελής (ανεξάρτητος - Α’ Θεσσαλονίκης) μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΝ.

Όσον αφορά την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 24 για τα δάση που είχε συναντήσει κατά τη συζήτησή της στην Επιτροπή τις ενστάσεις πέντε βουλευτών της ΝΔ, η Χρυσή Καρύδη, ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Λέγκας, υπερψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους, οι δε Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσαν «παρών», ενώ η κ. Έλσα Παπαδημητρίου επέμεινε στην καταψήφιση της πρότασης. Αρνητική υπήρξε και η ψήφος των ανεξάρτητων βουλευτών Στέφανου Μάνου και Στέλιου Παπαθεμελή.

Για τη σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου η Έλσα Παπαδημητρίου, ο Χρήστος Ζώης, η Ζέττα Μακρή και ο Κώστας Τασούλας ψήφισαν «παρών», ενώ κατά ψήφισαν ο Στέφανος Μάνος και ο Στέλιος Παπαθεμελής.