Πολιτιστικά
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 15:53

Από τις αρχές Απριλίου αναλαμβάνει τα ηνία του Εθνικού ο Γιάννης Χουβαρδάς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κατάμεστο θέατρο «Ρεξ - Κοτοπούλη», η τελετή παράδοσης της διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου στο νέο του διευθυντή Γιάννη Χουβαρδά, από τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη.

Ο νέος διευθυντής ανακοίνωσε για το άμεσο μέλλον την πραγματοποίηση «καλλιτεχνικού μνημόσυνου» για το Νίκο Κούρκουλο, τόνισε: «τιμώ το Νίκο Κούρκουλο η σκιά του οποίου είναι βαριά για το Εθνικό Θέατρο και το έργο του ουσιαστικό».

Ο Γιάννης Χουβαρδάς θα αναλάβει τα καθήκοντά του από τις αρχές Απριλίου (και όχι όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί στις αρχές του καλοκαιριού) και ο ίδιος διευκρίνισε σχετικά: «Θα υπάρχουν περίοδοι απουσίας μου στο εξωτερικό, αλλά η λειτουργία του Θεάτρου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα».

Τη θέση του μέχρι πρότινος αναπληρωτή διευθυντή του Ε.Θ., Σωτήρη Χατζάκη, καταλαμβάνει η νέα σκηνοθέτις Εφη Θεοδώρου.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό οι εργασίες στο Εθνικό Θέατρο που έχουν ενταχθεί στο Γ' κοινοτικό πλαίσιο στήριξης 2000-2006, θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2008.

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε από την πλευρά του στη «δωδεκαετή απόλυτα επιτυχημένη θητεία του Νίκου Κούρκουλου στο Εθνικό Θέατρο», μιας σκηνής, που όπως χαρακτηριστικά είπε, «ορίζει τα θεατρικά πράγματα της χώρας». Όπως σημείωσε, «ο Νίκος Κούρκουλος κατάφερε να συγκεράσει το σύγχρονο με το κλασσικό στην πρώτη εθνική σκηνή της χώρας».