Πολιτική
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 16:34

Πάγκαλος: Θα λέω την άποψή μου κι ας μην αρέσει σε κάποιους

Επίθεση στη Ρηγίλλης, ότι καθοδηγεί τα σενάρια διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Α ΝΕΑ»

Οπως υποστηρίζει ο κ. Πάγκαλος, οι κ. Κώστας Καραμανλής και Θεόδωρος Ρουσόπουλος καθοδηγούν την πληροφόρηση, αλλά «οι ηγεσίες δεν αλλάζουν κατά τα κέφια των δημοσιογράφων ή επειδή οποιοσδήποτε έχει φιλοδοξίες».

Ο κ. Πάγκαλος προειδοποιεί «θα λέω την άποψή μου κι ας μην αρέσει σε κάποιους». «Ο ρόλος μου στο ΠΑΣΟΚ είναι καθορισμένος από τις εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες και τις επιλογές που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μέσα στο πλαίσιο αυτό θα κάνω τη δουλειά μου. Ποτέ δεν είχα περιπέτειες με τον Ανδρέα Παπανδρέου όσο ήταν ενεργός και ασκούσε πλήρως τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός. Απλώς θεώρησα από ένα σημείο και πέρα ότι η κατάσταση της υγείας του επέβαλλε να αποσυρθεί... Ο κ. Σημίτης με έπαυσε δύο φορές, την πρώτη διότι θεώρησε ότι κάποιοι έπρεπε να αναλάβουν την ευθύνη για την υπόθεση Οτζαλάν που είχε εξελιχθεί πολύ δυσάρεστα, και τη δεύτερη γιατί ζήτησα να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Γιαννίτση, πράγμα το οποίο τελικώς συνέβη. Μην ξεχνάτε ότι είμαι 26 χρόνια βουλευτής και ήμουν 14 χρόνια υπουργός, άρα κάποιον τρόπο έβρισκα για να συνεννοηθώ με τον εκάστοτε Πρωθυπουργό σε ένα τόσο μακρό χρονικό διάστημα».

Ιδιαίτερα αιχμηρός είναι και με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον επέκριναν για όσα είπε περί του πανεπιστημιακού ασύλου. «Ρωτήστε αυτούς που αποκαλείτε συντρόφους μου. Δεν είδα πάντως τίποτα το ιδιόρρυθμο στον τρόπο με τον οποίο τις διατύπωσα τις απόψεις αυτές».

ΤΑ ΝΕΑ