Κόσμος
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 17:11

Χέρστ: Προετοιμάζονται για μια πιθανή επίθεση στο Ιράν

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια πιθανή επίθεση στο Ιράν, εκτιμά ο γνωστός Αμερικανός ερευνητής-δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερστ, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο κ. Χερστ ανέφερε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μπορεί, εάν το επιλέξει, να προχωρήσει σε αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν εντός 24 ωρών.

Ο κ. Χερστ τόνισε ότι έχει την εντύπωση πως ο Τζωρτζ Μπους δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Λευκό Οίκο χωρίς να προβεί σε κάποια ενέργεια κατά του Ιράν.

Σε άρθρο του στο περιοδικό «New Yorker», ο κ. Χερστ γράφει ότι όχι μόνο προετοιμάζεται ο αμερικανικός στρατός για επίθεση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, αλλά προετοιμάζονται και οι ανάλογες εγκαταστάσεις στο γειτονικό Ιράκ.

Πάντως, ο κ. Χερστ επισημαίνει ότι στην αμερικανική στρατιωτική ηγεσία επικρατεί σκεπτικισμός όσον αφορά στο ενδεχόμενο μίας επίθεσης στο Ιράν, δεδομένου πως κάποιοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να πυροδοτήσει συνεχείς επιθέσεις αυτοκτονίας κατά του αμερικανικού στόλου στον Κόλπο.

Kαι η εφημερίδα «New York Times», σε δημοσίευμά της γράφει, ότι έχει συσταθεί ομάδα ειδικού σχεδιασμού, η οποία έχει επιφορτιστεί με την ανάπτυξη σχεδίου επίθεσης αεροπορικών επιθέσεων, κατά της Τεχεράνης.

Το σχέδιο- σύμφωνα με το δημοσίευμα- θα εφαρμοστεί 24 ώρες μετά την έκδοση σχετικής διαταγής, από τον πρόεδρο Μπους.

Από την πλευρά του το Πεντάγωνο, διέψευσε την είδηση.

CNN, New York Times