Πολιτική
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 18:22

Π.Ευθυμίου: Ο κ. Ρουσόπουλος, όπως και η κυβέρνησή του, έχει θητεύσει στην υποκρισία

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος έχει θητεύσει, όπως και η κυβέρνησή του, στην υποκρισία και σήμερα επαναλαμβάνει μια επίθεση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, όμως, να απαντά στα καίρια, ουσιώδη και συγκεκριμένα θέματα που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου». Aυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και έκανε λόγο για «επιλογή όξυνσης» εκ μέρους της κυβέρνησης, επιλογή που όπως είπε, «διαιρεί και δεν ενώνει την κοινωνία γύρω από αυτό το θέμα».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, ο κ. Ευθυμίου παρατήρησε πως από τη μία τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, αφετέρου δε έχουμε «ασύδοτη δράση των κουκουλοφόρων σε περιοχές που δεν περιβάλλονται από το άσυλο, γιατί κανένα άσυλο δεν περιβάλλει τους δημόσιους δρόμους και τις πλατείες είτε της Αθήνας, είτε της Θεσσαλονίκης».

Όπως είπε, «δεν μπορεί τα θέματα της Παιδείας να είναι αντικείμενο διαχείρισης μιας στρατηγικής όξυνσης και δεν μπορεί, σε καμμιά περίπτωση, η κυβέρνηση να μην αναλάβει τις ευθύνες της διπλά,για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και για να μην υπάρχει στρατηγική της όξυνσης σε κρίσιμους και ευαίσθητους χώρους όπως είναι η Παιδεία».

Ερωτηθείς εξάλλου αν οι καταγγελίες του κ. Παπανδρέου για περίεργη σχέση μεταξύ Αστυνομίας και κουκουλοφόρων σημαίνουν ότι έχει στα χέρια του στοιχεία που θα τα εμφανίσει κάποια στιγμή, ή είναι πολιτικές καταγγελίες, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε σε πρόσφατες δηλώσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες στην προηγούμενη φάση των επεισοδίων, η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως για να διερευνήσει τις ευθύνες των αστυνομικών οργάνων.

Την ίδια στιγμή -πρόσθεσε- είχαμε το "μπαλάκι" ευθυνών μεταξύ Αστυνομίας και υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αντίστοιχη αδράνεια που επιδείχθη και πάλι πρό ημερών, ταυτοχρόνως δε έχουμε το αυτονόητο, που το ΠΑΣΟΚ το έχει δύο φορές φέρει, με άρτιο τρόπο, είς πέρας, ότι δηλαδή η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει κάθε δημόσια λειτουργία και την δημόσια και ιδιωτική περιουσία».

«Σε δύο περιπτώσεις, μία στο Πολυτεχνείο και μία στο Χημείο επί κυβερνησεων του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε άμεση και αποτελεσματική δράση έτσι ώστε να μην υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα της ασύδοτης δράσης των κουκουλοφόρων», παρατήρησε ο κ. Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει πολιτικό θέμα πίσω από αυτήν την ασυδοσία, που συναντά την πλήρη αδράνεια της ελληνικής αστυνομίας».