Αθλητικά
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 11:57

Ο Μπουσκέτς κορυφαίος παίκτης του φάιναλ-4 στο Nations League

Μια μικρή παρηγοριά, παρά την απογοήτευση για τον χαμένο τελικό και το τρόπαιο του Nations League, που ταξίδεψε στη Γαλλία...

Μια μικρή παρηγοριά, παρά την απογοήτευση για τον χαμένο τελικό και το τρόπαιο του Nations League, που ταξίδεψε στη Γαλλία...

Ο 33χρονος Σέρχιο Μπουσκέτς αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του φάιναλ-4 της διοργάνωσης από μια ομάδα ειδικών. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα έλαμψε στον ημιτελικό απέναντι στην Ιταλία (2-1) αλλά και στην αναμέτρηση με τη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι η «Λα Ρόχα» ηττήθηκε (1-2) από τους «μπλε».

«Έλεγξε τους δύο αγώνες, υπαγόρευσε το παιχνίδι κι έκανε τους παίκτες γύρω του καλύτερους», δήλωσε ο Ρόμπι Κιν, ο παλαίμαχος Ιρλανδός επιθετικός της Τότεναμ κι ένας από τους τρεις τεχνικούς παρατηρητές της UEFA, που πρόσφεραν αυτό το βραβείο.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν, εκτός του Κιν, ο Ολλανδός πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ και η Βέρα Πάου, παλαίμαχη διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας και προπονήτρια της Εθνικής Ιρλανδίας.

Ο Μπουσκέτς, αρχηγός της Εθνικής ισπανίας, έπαιξε σε ολόκληρη τη διάρκεια και των δύο αγώνων, έχοντας μία ασίστ, εννέα κερδισμένες μπάλες και ποσοστό επιτυχίας 94% στις πάσες του.

Ο Κιλιάν Μπαπέ πήρε επίσης ένα ατομικό τρόπαιο: αυτό του πρώτου σκόρερ στο φάιναλ-4 με δύο γκολ και δύο ασίστ. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής μείωσε με πέναλτι εναντίον του Βελγίου στον ημιτελικό (3-2), πριν πετύχει το νικητήριο γκολ στον τελικό με την Ισπανία (2-1).