Πολιτική
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 12:42

Αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για το νόμο - πλαίσιο

Μέσα σε κλίμα έντασης ξεκινά σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση επί του σχεδίου του νέου νόμου για τη δομή και τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την ερχόμενη Πέμπτη έχουν εξαγγείλει πανεπιστημιακοί και φοιτητές οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία από το Πολυτεχνείο προς τη Βουλή. Παράλληλα, οι καθηγητές των πανεπιστημίων συνεχίζουν την αποχή τους, ενώ περίπου 300 σχολές τελούν υπό κατάληψη.

Το φλέγον θέμα της Παιδείας κυριάρχησε στις συζητήσεις και στα πηγαδάκια κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των μελών του Δικαστικού Σώματος, της Ακαδημίας Αθηνών και των πρυτανικών αρχών. Η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου σε συζήτηση που είχε με πρυτάνεις είπε ότι σε δύο εβδομάδες το Νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους, επισήμανε ότι για τις καταλήψεις δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά να τις σταματήσουν αυτοί που τις δημιουργούν. Από την άλλη πλευρά οι πρυτάνεις ζήτησαν χρόνο ώστε να τους δοθούν διευκρινήσεις πάνω στο Νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ