Πολιτική
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 20:19

Ρουσόπουλος: Ο κ. Παπανδρέου υπόσχεται τα πάντα, γνωρίζοντας ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός

«Ο κ. Παπανδρέου αντί ενός μελετημένου προγράμματος ανέγνωσε μια μπροσούρα γενικόλογων υποσχέσεων. Η προχειρότητα αποδεικνύεται περίτρανα στο κείμενό του», σχολίασε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος και απάντησε σε επιμέρους σημεία του προγράμματος.

«1. Υπόσχεται νέο εκλογικό σύστημα όταν στις επόμενες εκλογές θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το εκλογικό σύστημα, που εσπευσμένα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ παραμονές των εκλογών του 2004. Το απορρίπτει δηλαδή πριν καν δοκιμαστεί, ενώ το ψήφισε και ο ίδιος τότε. Παίρνει πίσω την ψήφο του;

2. Υπόσχεται ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όταν αυτή έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλη τη δημόσια διοίκηση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

3. Υπόσχεται πανεπιστήμια που «θα αυτοδιοικούνται, θα αξιολογούνται, θα λογοδοτούν στην κοινωνία», όπως λέει, όταν μόλις προχθές ο ίδιος στη Βουλή απέρριψε το νόμο πλαίσιο, ο οποίος εφαρμόζει για πρώτη φορά την πραγματική αυτοδιοίκηση στα πανεπιστήμια.

4. Υπόσχεται μικρό και ευέλικτο κράτος και συγχρόνως μιλά διαρκώς για ρυθμιστική παρουσία του κράτους στα πάντα.

5. Υπόσχεται αναδιανομή εισοδήματος και χαμηλότερη φορολογία. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επέβαλαν περί τους 80 νέους φόρους τα τελευταία χρόνια και παρόλα αυτά διόγκωσαν τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Η σημερινή κυβέρνηση μειώνει τους φόρους τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στα φυσικά πρόσωπα:

Μειώνουμε τους φόρους από 35% σε 25% για τις Α.Ε και τις Ε.Π.Ε.

Μειώνουμε τους φόρους από 25% σε 20% για τις προσωπικές επιχειρήσεις (Ο.Ε και Ε.Ε)

Μειώνουμε τους φόρους από 40% και 30% σε 25% για μικρά και μεσαία εισοδήματα.

6. Υπόσχεται υπέρογκες αυξήσεις στις δαπάνες χωρίς να τολμά να πει που θα βρει αυτά τα χρήματα. Μήπως ως οπαδός του σκανδιναβικού μοντέλου αποκρύπτει ότι για να βρει αυτά τα κονδύλια θα πρέπει η φορολογία να ανέβει στο 40% και να αυξήσει το Φ.Π.Α στο 25% τουλάχιστον. Με απλά λόγια οι υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου υποκρύπτουν την πραγματική του πρόθεση, που είναι να φορολογήσει αγρίως τους Έλληνες.

7. Υπόσχεται σεβασμό στο περιβάλλον όταν από το 1993 έως το 2003 ουδέν έπραξαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων με συνέπεια η χώρα να καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το όψιμο ενδιαφέρον του και σε αυτό το θέμα είναι απλά ένα πυροτέχνημα.

8. Υπόσχεται να καταστήσει τη χώρα ενεργειακό κόμβο. Και σε αυτό έρχεται δεύτερος. Αυτά που ολιγώρησε επί χρόνια να κάνει το ΠΑΣΟΚ τα έκανε ήδη πράξη η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπανδρέου υπόσχεται τα πάντα γνωρίζοντας ότι οι Ελληνες δεν θα του εμπιστευτούν την πρωθυπουργία όταν πολύ περισσότερο κινείται με τέτοια προχειρότητα... Οι Ελληνες πολίτες θα δυσκολευτούν πραγματικά να παρακολουθήσουν το δυσνόητο, ασαφή και εν πολλοίς απρογραμμάτιστο λόγο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, για αυτό και στις επερχόμενες εκλογές θα τον καταψηφίσουν».