Στο Ρεκόρ Γκίνες μπήκαν δύο Γιαπωνέζες αδερφές ως οι γηραιότερες εν ζωή δίδυμες στον κόσμο σε ηλικία 107 ετών, σε ανακοίνωση που συμπίπτει με το Respect for the Aged Day (Σεβασμός στους Μεγαλύτερους), μια εθνική αργία στην Ιαπωνία.
Στο Ρεκόρ Γκίνες μπήκαν δύο Γιαπωνέζες αδερφές ως οι γηραιότερεςεν ζωή δίδυμες στον κόσμο σε ηλικία 107 ετών, σε ανακοίνωση που συμπίπτει με το Respect for the Aged Day (Σεβασμός στους Μεγαλύτερους), μια εθνική αργία στην Ιαπωνία.
Η Umeno Sumiyama και Η Koume Kodama ήταν τα τρίτα από τα 11 αδέλφια στο νησί Shodoshima στη δυτική Ιαπωνία στις 5 Νοεμβρίου 1913.
Χωρίστηκαν μετά το δημοτικό σχολείο, όταν η Kodama στάλθηκε να εργαστεί ως υπηρέτρια στην Oita στο νότιο κύριο νησί της Ιαπωνίας Kyushu. Αργότερα παντρεύτηκε εκεί, ενώ η Sumiyama παρέμεινε στο νησί όπου μεγάλωσαν και είχαν τη δική της οικογένεια.
Οι αδελφές θυμήθηκαν αργότερα τις δύσκολες νεότερες μέρες τους. Μεγαλώνοντας, είπαν ότι δέχθηκαν εκφοβισμό λόγω προκατάληψης για παιδιά πολλαπλών γεννήσεων στην Ιαπωνία.
Απασχολημένες με τη δική τους ζωή για δεκαετίες, οι αδελφές συναντήθηκαν σπάνια μέχρι τα 70 τους χρόνια, όταν άρχισαν να κάνουν προσκυνήματα σε μερικούς από τους 88 ναούς του Σίκοκου και απόλαυσαν την επανασύνδεσή τους.
Η Sumiyama και η Kodama ήταν 107 ετών και 300 ημερών από την 1η Σεπτεμβρίου, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχαν θέσει οι διάσημες Ιάπωνες αδελφές Kin Narita και Gin Kanie σε 107 χρόνια και 175 ημέρες, ανέφερε η Guinness World Records
Οι οικογένειές τους είπαν στο Guinness ότι οι αδελφές συχνά αστειεύονταν για να επιβιώσουν από τους προηγούμενους κατόχους ρεκόρ, που ήταν στοργικά γνωστοί ως «Κιν-σαν, Τζιν-σαν», οι οποίοι απέκτησαν καθεστώς ειδώλου στα τέλη της δεκαετίας του 1990, τόσο για την ηλικία τους όσο και για το χιούμορ τους.
Περίπου το 29% του πληθυσμού των 125 εκατομμυρίων στην Ιαπωνία,είναι 65 ετών και άνω, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Περίπου 86.510 από αυτούς είναι κοντά ή παραπάνω από 100 ετών - οι μισοί από τους οποίους έκλεισαν τα 100 φέτος.
Λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, τα πιστοποιητικά για το ιστορικό τους ταχυδρομήθηκαν στα ξεχωριστά γηροκομεία όπου ζουν τώρα και η Σουμιγιάμα δέχτηκε τα δικά της με δάκρυα ευτυχίας, σύμφωνα με την Guinness.
Πηγή: AP