Αθλητικά
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 15:40

Μετά τον Τζίμι Γκριβς «έφυγε» και ο Ρότζερ Χαντ

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, μετά από μακρά πάλη με ασθένεια, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Αγγλίας το 1966 Ρότζερ Χαντ.

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, μετά από μακρά πάλη με ασθένεια, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Αγγλίας το 1966 Ρότζερ Χαντ.

Την είδηση για το θάνατο του Χαντ, που είχε πετύχει τρία γκολ για τα «τρία λιοντάρια» στο Μουντιάλ του 1966, ανακοίνωσε η Λίβερπουλ, καθώς ο εκλιπών ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της (285 γκολ σε 492 ματς), έως ότου ο Ίαν Ρας κατέρριψε αυτή την επίδοση, το 1992.

Με τεχνικό τον Μπιλ Σάνκλι ο Χαντ βοήθησε τους «κόκκινους» να κατακτήσουν δύο πρωταθλήματα και το πρώτο Κύπελλο Αγγλίας (1964-65), σκοράροντας στον τελικό με τη Λιντς, ενώ τα 244 γκολ στο πρωτάθλημα παραμένει ρεκόρ για τη Λίβερπουλ.

Η απώλεια του Χαντ έρχεται μερικές ημέρες μετά τον θάνατο ενός άλλου θρυλικού συμπαίκτη του στην Εθνική Αγγλίας, του Τζίμι Γκριβς, που απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

«Η Λίβερπουλ πενθεί για τον θάνατο του θρυλικού Ρότζερ Χαντ. Λόγω των επιτευγμάτων του, τού απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση του ιππότη και θα είναι για πάντα γνωστός ως "Σερ Ρότζερ" από τους υποστηρικτές του συλλόγου», ανακοίνωσε ο σύλλογος.

Από την πλευρά του ο νυν τεχνικός του συλλόγου, Γιούργκεν Κλοπ, σχολίασε: «Ο Ρότζερ Χαντ δεν έρχεται δεύτερος για κανέναν όσον αφορά τη σημασία του στην ιστορία της Λίβερπουλ, αυτό είναι ξεκάθαρο».

Και συμπλήρωσε: «Το να είναι ο σκόρερ-καταλύτης στην ομάδα του Σάνκλι και στη συνέχεια να κατακτά αυτούς τους πολύτιμους τίτλους πρωταθλήματος και το Κύπελλο Αγγλίας τον βάζει σε μια ομάδα θρύλων της Λίβερπουλ που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του συλλόγου που είμαστε σήμερα».