Πολιτική
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 17:32

ΠΑΣΟΚ: Αποδυνάμωση της Αστυνομίας για καθαρά κομματικούς λόγους

Για σταδιακή αποδυνάμωση της Αστυνομίας και εν γένει των Σωμάτων Ασφαλείας, για καθαρά κομματικούς λόγους και για αντίληψη ότι «η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και κάθε δημόσια λειτουργία της χώρας είναι ιδιοκτησία της Νέας Δημοκρατίας», κατηγορεί την κυβέρνηση ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, με αφορμή τις κρίσεις στην Αστυνομία.

Ο κ. Παπαδόπουλος κάνει λόγο για προσχηματικός τρόπο ολοκλήρωσης των κρίσεις, οι οποίες όπως καταγγέλλει «ήταν προετοιμασμένες με σκοπό και με κριτήριο, κυρίως, την κομματική προσήλωση των κρινομένων και, κυρίως, καταπατώντας κάθε έννοια στοιχειώδους αξιοσύνης, που είναι προϋπόθεση για μια αποτελεσματική λειτουργία της Αστυνομίας».

«Το ακόμα χειρότερο», προσθέτει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «το οποίο διαπιστώθηκε απ’ τις εν συνεχεία τοποθετήσεις, ότι κάποιοι, ελάχιστοι που δεν ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, εξανδραποδίσθηκαν τελείως και, όπως επίσης, κάποιοι που ανήκουν ιδεολογικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι επαγγελματίες και πιστεύουν στο όραμα και στους στόχους που έχει μία σύγχρονη Αστυνομία, και εκείνοι αξιολογήθηκαν αρνητικά και κατά την κρίση και κατά την τοποθέτηση, και κυρίως, επελέγησαν με τη λογική να σχηματιστούν κεντρικά, αλλά κυρίως περιφερειακά, ενόψει των εκλογών, σχήματα στο χώρο της Αστυνομίας, σε όλη την περιφέρεια, από ανθρώπους ιδεολογικής καθαρότητας και απόλυτης κομματικής προσήλωσης».

Τα ίδια και χειρότερα εγιναν και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως το Σώμα το οποίο, εδώ και πολλά χρόνια, ήταν καμάρι της χώρας και των Σωμάτων Ασφαλείας, είναι σε μια κατάσταση που δεν ήταν ποτέ.

Όπως αναφέρει, ολοκληρώθηκε η αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής μετά τις τελευταίες κρίσεις, ενώ η πρόσληψη προσωπικού και μια σειρά άλλων θεμάτων, έμειναν κενό γράμμα.

«Τα επίχειρα αυτής της ολιγωρίας και αυτής της λογικής της Νέας Δημοκρατίας φοβούμαι ότι θα τα δούμε το καλοκαίρι που έρχεται. Και ας μην επικαλεστούν δήθεν απρόβλεπτες φυσικές καταστροφές ή όποιες άλλες δικαιολογίες. Η χώρα δεν είναι κτήμα της Νέας Δημοκρατίας και να πάψουν να συμπεριφέρονται ως κτήτορες αυτών των βασικών λειτουργιών της»,καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις ετήσιες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ., αποστρατεύθηκαν λόγω αποτυχημένων αστυνομικών επιχειρήσεων ή υπό το βάρος κατηγορίων για διαφθορά, οι αστυνομικοί διευθυντές και των τεσσάρων νομών της Κρήτης. Εκτός αστυνομικού σώματος ετέθησαν οι αστυνομικοί διευθυντές των νομών Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου Ζαχαρίας Δαϊλάκης, Γιώργος Μιχαλάκης, Γιώργος Μπουτσάκης και Μιχάλης Βατσολάκης (αντιστοίχως) αφού προήχθησαν στον βαθμό του ταξιάρχου. Oι τέσσερις αξιωματικοί αντικαθίστανται από αξιωματικούς που υπηρετούσαν σε διάφορα τμήματα ή υποδιευθύνσεις της Ασφάλειας Αττικής.