Πολιτική
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 11:46

Έ. Αχτσιόγλου: Το πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι η μεταβίβαση 800.000 ευρώ;

«Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι οριακά καταστροφική για την κοινωνία, την οικονομία και τη διαχείριση της πανδημίας. Για όλα τα μείζονα ζητήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, για όλες τις πληγές που πέρασε αυτός ο τόπος τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει σοβαρή πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης», δήλωσε σε συνέντευξή της, η  βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου. «Το πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι η μεταβίβαση 800.000 ευρώ;», διερωτήθηκε.  

«Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι οριακά καταστροφική για την κοινωνία, την οικονομία και τη διαχείριση της πανδημίας. Για όλα τα μείζονα ζητήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, για όλες τις πληγές που πέρασε αυτός ο τόπος τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει σοβαρή πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης», δήλωσε σε συνέντευξή της, η  βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου. «Το πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι η μεταβίβαση 800.000 ευρώ;», διερωτήθηκε.  

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», σημείωσε ότι «Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την οικονομία και αυτό προκαλεί ακόμα περισσότερο το αίσθημα των πολιτών. Όταν συγκρίνεται το β΄ τρίμηνο του 2021, στο οποίο η οικονομία και οι επιχειρήσεις λειτουργούν, με το ίδιο τρίμηνο του 2020, που είχαμε απόλυτο λοκ-ντάουν, προφανώς θα υπάρχει θετικός ρυθμός ανάπτυξης. Όμως, αυτό δεν πηγαίνει στην κοινωνία, δεν αντιμετωπίζονται τα μείζονα ζητήματα. Δεν υπάρχουν σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας». 

«Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επιδότησης 150 εκατ., όταν η επιβάρυνση από την αύξηση της τιμής του ρεύματος μέχρι την άνοιξη υπολογίζεται ότι θα είναι 1 δισ. Είναι προφανές ότι αυτό δεν πρόκειται να καλύψει και να υποστηρίξει τα νοικοκυριά. Επίσης, η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ούτε στους κανόνες ανταγωνισμού ώστε να σταματήσουν να λειτουργούν καρτέλ», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

Αναφερόμενη στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου για γονικές παροχές και δωρεές στις 800.000 ευρώ ανά γονέα τόνισε ότι «ο δημοσιονομικός χώρος και τα δεδομένα της οικονομίας είναι συγκεκριμένα όταν κάνεις επιλογές για το πού θα πάνε τα χρήματα που διαθέτει το κράτος.

Εξαρτάται από το τι πολιτική θέλεις να ασκήσεις το πώς θα χρησιμοποιήσεις αυτό το περιθώριο. Η κυβέρνηση αντί να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος, που αφορά όλους τους επαγγελματίες στη χώρα, στοχεύει σε ανθρώπους που έχουν περιουσία 800.000 ευρώ» και επισήμανε ότι «θα μπορούσε να κάνει μία αύξηση του αφορολόγητου στις 200.000 - 250.000, δεδομένων και των αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες. Αλλά επέλεξε να πάει στα ανώτατα εισοδήματα, λες και το πρόβλημα της κοινωνίας αυτή τη στιγμή είναι ότι θέλουν δύο γονείς να μεταβιβάσουν 1,5 εκατ. περιουσία και δεν μπορούν. Προφανώς και δεν είναι αυτό το πρόβλημα της κοινωνίας».

Για τα περιστατικά προπηλακισμών, εκβιασμών και μηνύσεων κατά των εκπαιδευτικών από αρνητές του εμβολιασμού σημείωσε ότι «τα φαινόμενα αυτά είναι ανησυχητικά και απαράδεκτα, πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο προστασίας των δασκάλων και των καθηγητών. Πρέπει να υπάρξει ουσιώδης παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας».