Κοινωνία
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 23:38

Νέα Μάκρη: Διάσπαρτες μικρές εστίες από τις δυο πυρκαγιές μέσα στη νύχτα - Σε γενική επιφυλακή η πυροσβεστική

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα  α σε δασικές εκτάσεις στην Νέα Μάκρη Αττικής.

 Καλύτερη εικόνα παρουσίαζε μέχρι τις 3.00  τα ξημερώματα, η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες τη νύχτα της Δευτέρας, στη Νέα Μάκρη, και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι.  Η δεύτερη εστία της φωτιάς εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει πλεόν μέτωπο, αλλά  πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς.

Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής βρίσκονται σε επιφυλακη με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη. 

Στoν οικισμό Λιβίσι φέρεται να προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον δύο κατοικίες, κάηκαν αποθήκες και αυλές.

 Το χρονικό

Νωρίτερα, καθώς οι φλόγες βρέθηκαν μέσα στον αστικό ιστό ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε την απομάκρυνση των κατοίκων από τα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα του Λιβίσι. Λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, εστάλη στους κατοίκους μήνυμα από το 112.

Τα προβλήματα εντοπίζονταν στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης  

Έκκληση για εκκένωση έκανε  ο δήμαρχος Νέας Μάκρης, ενώ  και ο Δήμος Μαραθώνα στην ιστοσελίδα του έγραψε «Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους».Στην περιοχή  επιχειρούσαν  50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και πολλοί εθελοντές .

Στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού για να διερευνήσει τα αίτια   της φωτιάς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης, πραγματοποιώντας εκτροπές στα παρακάτω σημεία:

- Διονύσου και Μαραθώνος

- Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα

- Ερμού και Αρτέμιδος

- Διονύσου προς Αγιο Εφραίμ

- Διονύσου στον Αγιο Πέτρο

- Σπύρου Λούη και Μαραθώνος

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία:

- Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τη λεωφόρο Διονύσου έως οδό Αγίου Ανδρέα

- Στην οδό Αγίου Πέτρου από την Σπύρου Λούη

- Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη λεωφ. Διονύσου

- Στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα

- Στην οδό Περιπάτου από τη λεωφόρο Μαραθώνος

- Στην οδό Ερμού από την οδό 102.