Το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, τόσο στην ομιλία του, όσο και στη συνέντευξή του, είναι ότι τίποτα δεν κατάλαβε, σε τίποτα δεν εχει αλλάξει, είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γ. Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για αλαζονεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε από το 2019».
Το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, τόσο στην ομιλία του, όσο και στη συνέντευξή του, είναι ότι τίποτα δεν κατάλαβε, σε τίποτα δεν εχει αλλάξει, είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.
Ο κυβερνητικός υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ήταν και παραμένει εκείνος που θεώρησε εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης. Αρκέστηκε να επαναλαμβάνει όλα όσα έλεγε την περίοδο της διακυβέρνησής του, δείχνοντας αλαζονεία απέναντι στους πολίτες που τον καταψήφισαν κι αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον, εγχώριο και διεθνές, που έχει προκύψει από τις εκλογές του 2019 και μετά. Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014. Μόνο που σήμερα όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε τότε» είπε.
Για την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας «δεν απάντησε σε κανένα από τα μεγάλα διακυβεύματα του αύριο και σε κανένα ερώτημα του σήμερα. Και αυτό γιατί κατανοεί την πραγματικότητα μέσω παρωχημένων ερμηνευτικών εργαλείων. Επειδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, συνοδευόμενη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο, επανήλθε στα συνηθισμένα κλίσε και τα προσφιλή του ψέματα. Το ποιο αγαπημένο ότι δήθεν ο πρωθυπουργός νομοθετεί για τους πλούσιους, για τους λίγους και τους ισχυρούς» σημείωσε.
Ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως «η ιστορία έδειξε ότι ο κ. Τσίπρας νομοθετούσε για να αρπάξει το εισόδημα της μεσαίας τάξης, ενώ η κυβέρνησή μας σήμερα νομοθετεί για να ενισχύσει το εισόδημα όλων των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας παραμένει αγκυλωμένος στο παρελθόν, το πλαίσιο σκέψης του και η πολιτική του συγκρότηση δεν έχουν καμιά αναφορά στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Εκφράζει τη βαθιά συντήρηση, σε κάθε επίπεδο: πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό. Για αυτό και επέμεινε στο λόγο του στις λέξεις "επιστροφή" και "κατάργηση", παρά το γεγονός ότι το βασικό του σύνθημα υποτίθεται πως ήταν η "νέα αρχή"».
Όπως συμπλήρωσε, «η δική μας κουλτούρα ,η δική μας πολιτική αρχή είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Είναι η διασφάλιση του ατομικού συμφέροντος μέσα από την προαγωγή του συνολικού αγαθού. Η πολιτική της κυβέρνησης έως σήμερα και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχουν ως κοινό παρονομαστή την κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, χωρίς να αφήνουν κανένα πίσω.
Η κατάργηση των φορών στη γονική παροχή και τη δωρεά, η συνέχιση της μείωσης ΕΝΦΙΑ, η συνέχιση μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που δημιουργούν σταθερή ενίσχυση του εισοδήματος, η εκ νέου αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, οι επενδύσεις που προσελκύουμε και δημιουργούν δουλειές και θέσεις εργασίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους, η αναβάθμιση των σπουδών και του δημόσιου σχολείου, η στήριξη των νέων γονιών, η αύξηση κατά 22% βασικών επιδομάτων σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2020 και τόσα άλλα που πετύχαμε μέσα στις συνθήκες κρίσης είναι η αλήθεια που γνωρίζουν οι Έλληνες και η καλύτερη απάντηση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.