Πολιτική
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2007 19:01

ΠΑΣΟΚ για Τράπεζα Αττικής: «Επιχειρούν να απαλλοτριώσουν δικαιώματα των ασφαλισμένων»

«Το ΠΑΣΟΚ συμπαρατάσσεται απολύτως με τις προσπάθειες των εργαζομένων της Τράπεζας Αττικής. Η κυβερνητική απόφαση είναι πρωτοφανώς αντισυνταγματική. Η κυβέρνηση με νόμο επιχειρεί να καταργήσει ιδιωτικό συμβόλαιο ασφάλισης μεταξύ των εργαζομένων και της Τράπεζας. Επιχειρεί, έτσι, να απαλλοτριώσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, να ακυρώσει ατομικές συμβάσεις ασφάλισης και να απαλλάξει την εργοδοσία από τις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις, προκειμένου να πουληθεί η Τράπεζα».

Τα παραπάνω τόνισε η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής.

Παράλληλα με επιστολή τους στον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, Κ. Μαυριά, η κ.Δαμανάκη και η υπεύθυνη Οικονομίας και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου ζητούν να εξεταστεί αν είναι επιτρεπτή η απαγόρευση συμμετοχής σε ιδιωτικό ασφαλιστικό συμβόλαιο εργαζομένων με βάση τη διάκριση της χρονικής στιγμής κατά την οποία εντάχθηκαν στην ασφαλιστική σύμβαση http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/12/1311991.htm .

Εξαλλου, η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «με νομοθετική ρύθμιση που παραβιάζει το Σύνταγμα και τους Νόμους, η κυβέρνηση εντάσσει μια ιδιωτική ομαδική ασφάλιση, το Λογαριασμό Ασφαλιστικών Καλύψεων (ΛΑΚ) της Τράπεζας Αττικής, στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων ΕΤΑΤ που δημιουργήθηκε με τον Νόμο - έκτρωμα 3371/2005».

«Με αυτή την ενέργεια, που δείχνει αυταρχική νοοτροπία και αντικοινωνικό προσανατολισμό, η Κυβέρνηση επιδιώκει να φορτώσει το κόστος ενός Ιδιωτικού Ασφαλιστικού στην Κοινωνική Ασφάλιση, επιβαρύνοντας περαιτέρω τον Εθνικό Ασφαλιστικό Φορέα (ΙΚΑ) και κατ’ επέκταση το σύνολο των μισθωτών και των συνταξιούχων», αναφέρει η ΟΤΟΕ.