Πολιτιστικά
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 16:04

Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Ο Υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης ενημέρωσε σήμερα το πρωί την Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στο υπό ανέγερση Νέο Μουσείο Ακρόπολης και στη συνέχεια τους ξενάγησε στο χώρο του εργοταξίου.

Το Πάσχα θα τοποθετηθούν τα μεγάλα πτερύγια από ανοξείδωτο χάλυβα στην ανατολική και δυτική όψη του Μουσείου, που σηματοδοτούν και το τέλος των κυρίων κατασκευών. Η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται το καλοκαίρι.

Παράλληλα προχωρεί η μελέτη της μεταφοράς των έργων από το Μουσείο πάνω στο Βράχο της Ακρόπολης στο Νέο Μουσείο, όπου προχωρούν και οι πειραματισμοί για το στήσιμο, την επιλογή των βάθρων, των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης, η αποκάλυψη της ανασκαφής προχωρεί απρόσκοπτα και ήδη ένα σημαντικό κομμάτι της έχει έρθει στο φως. Θα απαιτηθεί εντατική εργασία αρκετών μηνών για να απομακρυνθεί όλο το μεγάλο επίχωμα προστασίας και να πραγματοποιηθεί η ανάδειξή της με δημιουργία ειδικών περιπάτων και με την έκθεση των ευρημάτων της στους ίδιους χώρους που βρίσκονται και τα αρχαία ερείπια.

Η παρουσία του Μουσείου επιβάλλει αποτελεσματική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η οποία έχει ήδη αρχίσει με την υλοποίηση ενός προγράμματος δημιουργίας πάρκου. Στα σχέδια του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης είναι να προχωρήσει σε συγκροτημένη πρόταση για την αισθητική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος του Μουσείου.