Πολιτική
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 15:04

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ μετά την αποστολή του προσχεδίου νόμου για την ψήφο των αποδήμων

«Μια από τις πιο σημαντικές θεσμικές κατακτήσεις της αναθεώρησης του Συντάγματος του 2001 είναι η πλήρης κατοχύρωση της ψήφου των αποδήμων και, παράλληλα, η πρόβλεψη ότι ο σχετικός νόμος πρέπει να είναι προϊόν ευρύτατης συναίνεσης και να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 .

Το ΠΑΣΟΚ έχει επεξεργασθεί ένα απλό, λειτουργικό και εφαρμόσιμο σχήμα, για την πραγματική και απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των αποδήμων Ελλήνων, με βάση την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών με μεγάλο αριθμό αποδήμων πολιτών, αλλά και την ανάγκη σεβασμού και διαφύλαξης της ενότητας του απόδημου Ελληνισμού.

Όλα αυτά, όμως, πρέπει να είναι αντικείμενο διακομματικής διαβούλευσης και συναίνεσης, σε στενή συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο προσχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων που έστειλε σήμερα στα κόμματα ο υπουργός Εσωτερικών http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/16/1313801.htm .

«Κάτω από αυτό το πρίσμα, θα εξετάσουμε το προσχέδιο της κυβέρνησης, που οφείλει να αντιληφθεί ότι, τουλάχιστον σε τέτοια θέματα, οι συνηθισμένες νομοθετικές και κοινοβουλευτικές πρακτικές της δεν έχουν καμία τύχη», παρατήρησε ο κ.Βενιζέλος.