Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 18:00

Ρουσόπουλος: Σύντομα το ν/σ για συγκέντρωση ΜΜΕ και ψηφιακή τηλεόραση

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, για την καθυστέρηση στη κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη συγκέντρωση των Μέσων Ενημέρωσης και την ψηφιακή τηλεόραση.

Αναπτύσσοντας σχετική επερώτησή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Ρόβλιας, Βρεττού, Χυτήρης, Αντωνακόπουλος, Τσιόκας και Κακλαμάνης, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση έχει να επιδείξει στα θέματα της ψηφιακής ραδιοτηλεόρασης «ένα απόλυτο κενό», την ώρα που, όπως είπαν, η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει αντικατάσταση της αναλογικής εκπομπής, με ψηφιακή, μέχρι το 2012.

Όσον αφορά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη συγκέντρωση των Μέσων Ενημέρωσης και την ψηφιακή ραδιοτηλεόραση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υπενθύμισε πως ο κ. Ρουσόπουλος είχε υποσχεθεί κατάθεση του νομοσχεδίου και προκήρυξη έναρξης των αδειοδοτήσεων μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2006, χωρίς, όπως είπε, η εξαγγελία αυτή να υλοποιηθεί.

Απαντώντας ο κ.Ρουσόπουλος υποσχέθηκε ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θα κατατεθούν «σύντομα» και τόνισε πως οι προβλέψεις της αντιπολίτευσης περί αναβολής της διευθέτησης για μετά τις εκλογές, θα διαψευστούν.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε ρυθμίσει βεβιασμένα και αποσπασματικά το ζήτημα, με κίνδυνο να επιτείνουμε την υπάρχουσα αναρχία στο χώρο των ΜΜΕ», παρατήρησε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε:

«Αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι να μπει οριστικά τέλος στο θολό τοπίο λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμος όποιος αρνείται ότι το θέμα της εκπομπής ψηφιακών τηλεοπτικών προγραμμάτων από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν είναι αποσπασματικό ζήτημα».

Ο Θ. Ρουσόπουλος στη συνέχεια αντεπετέθη στο ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προετοίμασε για την εκπομπή ψηφιακής τηλεόρασης, ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό».