Πολιτική
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 12:17

ΠΑΣΟΚ: Τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση των Ταμείων

«Οι καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από το ΠΑΣΟΚ έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως. Εμείς μελετούμε όλα τα στοιχεία. Αυτό το οποίο όμως αυτή τη στιγμή εκκρεμεί είναι τι θα πράξει η κυβέρνηση. Ο κ. Τσιτουρίδης θα συνεχίσει να κάνει το παγώνι; Και ο πρωθυπουργός καλύπτει τον υπουργό του; Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Ποιος θα τις αναλάβει;»

Τα παραπάνω δήλωσε η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την υπόθεση των Ταμείων.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει πολύ συγκεκριμένες θέσεις. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στα όσα συμβαίνουν. Σας υπενθυμίζω ότι ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τα στοιχεία για την πλήρη κινητή περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων. Ούτε αυτά δεν τα γνωρίζουμε ακόμα», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι υπάρχουν και άλλα φαινόμενα κακοδιαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων με εμπλοκή τουλάχιστον άλλων τεσσάρων Χρηματιστηριακών, ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε ότι θα δώσει απαντήσεις στην ώρα τους.

Αύριο σημειώνεται, ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου στη διαχείριση των χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/19/1314507.htm .

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο κ.Τσιτουρίδης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ν.Γκαργκάνας, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλ.Πιλάβιος.