Πολιτική
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), που τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία θα είναι ισχυρές, με βαθμιαία επικράτηση θυελλωδών νοτίων ανέμων.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Το απόγευμα οι βροχές στη Δυτική Μακεδονία θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και θα πέσουν χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα οι καταιγίδες θα επεκταθούν ανατολικότερα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί, που θα ενισχυθούν το βράδυ τοπικά σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και θα πέσουν χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και πιθανόν τη Δυτική Στερεά, θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, οι οποίοι το βράδυ θα εξασθενήσουν, θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα στη Θεσσαλία. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί που το απόγευμα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωΐ στα νότια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί που το απόγευμα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι, που το απόγευμα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και αργότερα στο Βόρειο, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Στα δυτικά νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Στα ανατολικά νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.