Πολιτική
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΚΑΤΑ τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και θυελλώδεις νοτίους ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες τοπικές καταιγίδες το πρωΐ. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές οι οποίες στα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, οι οποίοι βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με παροδικές βροχές, λίγες τοπικές καταιγίδες το πρωΐ με γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα το πρωΐ. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και το πρωΐ πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Βαθμιαία, στα δυτικά και βόρεια, θα στραφούν σε βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.