Πολιτική
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 13:55

ΠΑΣΟΚ: Στη διοίκηση της ΕΘΕΛ και το ΥΜΕ η αποκλειστική ευθύνη για την ακινητοποίηση των λεωφορείων

Η προσωρινή λύση στο πρόβλημα με το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Αγιο Δημήτριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/21/1315388.htm , δόθηκε από τον δήμο Αγ. Δημητρίου και όχι από την διοίκηση της ΕΘΕΛ, ούτε από τον αρμόδιο υπουργό, υπογράμμισε ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το αμαξοστάσιο του Αγίου Δημητρίου, όπου ακινητοποιήθηκαν σήμερα 122 λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Όπως επεσήμανε ο κ.Ρόβλιας, κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο, όπου -όπως σημειώνει- επικρατούσε χάος, ουδείς αρμόδιος ανευρέθη, ούτε από τη διοίκηση της ΕΘΕΛ, από το υπουργείο Μεταφορών. Αργότερα και αφού είχε ήδη δοθεί προσωρινή λύση, εμφανίστηκαν αρμόδιοι και μη από την ΕΘΕΛ και τον ΟΑΣΑ, ενώ το υπουργείο Μεταφορών συνέχισε να απουσιάζει, συμπλήρωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Ρόβλιας υπογράμμισε ότι την αποκλειστική ευθύνη για την ακινητοποίηση των λεωφορείων φέρει η διοίκηση της ΕΘΕΛ και το υπουργείο, η πολιτική ηγεσία του οποίου -όπως σημείωσε- είναι κατά σύστημα απούσα.

«Η προσωρινή λύση που δόθηκε, δόθηκε από τον Δήμο Αγ. Δημητρίου και όχι από τη διοίκηση της ΕΘΕΛ, ούτε βέβαια από τον αρμόδιο υπουργό. Αν οι υπεύθυνοι δεν προβούν άμεσα στις αναγκαίες κατασκευαστικές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ασφαλή έξοδο των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο, το κοινό θα ταλαιπωρηθεί πάλι μετά από μερικές ημέρες, με ευθύνη πάντοτε της κυβέρνησης και των διοικήσεων των Οργανισμών που αυτή διορίζει», κατέληκε ο κ.Ρόβλιας.