Πολιτική
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 15:41

Τσιτουρίδης: «Κάτι θα ξέρουν για το παρελθόν αν πιστεύουν ότι υπάρχει συμψηφισμός»

Στην κριτική του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για προσπάθεια συμψηφισμού μέσω των αναδρομικών ελέγχων στα ασφαλιστικά ταμεία από το 1998 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, απάντησε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης. «Αν πιστεύουν κάποιοι στην αντιπολίτευση ότι υπάρχει συμψηφισμός, κάτι θα γνωρίζουν για το παρελθόν. Εμείς δεν γνωρίζουμε», τονισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννη Βαρδακαστάνη.

Ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι θα προχωρήσουν οι έλεγχοι από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες και αυτό θα γίνει διότι, όπως είπε, πράξεις, παραλείψεις ή πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες ενδεχομένως θα έπρεπε να αποφευχθούν, θα μπορέσουν να αποτυπωθούν και να παρουσιαστούν. Ολα αυτά, πρόσθεσε, γίνονται στα πλαίσια της προσπάθειας που η κυβέρνηση κάνει για να θωρακίσει κατά τον καλύτερο τρόπο την περιουσία των ασφαλισμένων.

Σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι πριν από το καλοκαίρι η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία. Εξήγγειλε από σήμερα ότι τα άτομα με χρόνιες παθήσεις δεν θα χρειάζεται πλέον να επανεξετάζονται κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια από υγειονομικές επιτροπές.

Εξάλλου επίσης σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΣΜΕΧΑ (Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών), τους οποίους ενημέρωσε για τα στοιχεία της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων και αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα δια της οποίας θα δημοσιοποιούνται όλες οι σχετικές πράξεις, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στις συναλλαγές των Ταμείων.