Κόσμος
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 19:29

Σκόπια - Το ελληνικό λόμπι ενήργησε για το «FYROM» σε αμερικανικό έγγραφο

«Δεν υπάρχει καμία τροποποίηση της θέσης των ΗΠΑ απέναντι στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εμείς αναγνωρίσαμε το συνταγματικό όνομα της χώρας σας και δεν υπάρχει καμία αλλαγή επ' αυτού», δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, απαντώντας σε ερώτηση για την προσθήκη του όρου FYROM σε νομοσχέδιο της αμερικανικής Γερουσίας για τη στήριξη της ένταξης στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/19/1314603.htm .

«Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οφείλετε να εκπληρώσετε τα κριτήρια που ζητά από εσάς το ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει όχι μόνο μία σύγχρονη και σίγουρη άμυνα, ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, καθώς και ένα λειτουργικό Σύνταγμα και μεταρρυθμίσεις. Αυτά είναι τα κριτήρια, ενώ το θέμα του ονόματος της χώρας σας είναι διμερές ζήτημα και όχι ζήτημα του ΝΑΤΟ», κατέληξε η κ. Μιλοβάνοβιτς.

«Το νομοσχέδιο της Γερουσίας, σημαίνει ότι το ελληνικό λόμπι ενήργησε αποτελεσματικά και κατάφερε να γίνει η προσθήκη του όρου FYROM, σε αντίθεση μάλιστα με την επίσημη θέση της Ουάσιγκτον. Πρέπει να θέσουμε σε λειτουργία όλους τους μηχανισμούς και τα λόμπι μας στις ΗΠΑ, να ενημερώσουμε και να κερδίσουμε την υποστήριξη των μελών τόσο της Βουλής όσο και της Γερουσίας, σχετικά με όλα τα εθνικά μας ζητήματα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ