Πολιτική
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 20:06

ΕΔΕ για το θάνατο 15χρονου στο ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών

Το θλιβερό περιστατικό του θανάτου του 15χρονου στο ΚΕ.ΠΕ.Π Λεχαινών (Κέντρο Περίθαλψης Παίδων) Ηλείας, έρχεται να προστεθεί στον τραγικό απολογισμό των 30 θανάτων στα 18 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου, 2 τα τελευταία 3 χρόνια.

Αντίθετα με ότι συνέβαινε στο παρελθόν και στα δύο κρούσματα της τελευταίας τριετίας, διατάχθηκαν ΕΔΕ (για τον προτελευταίο θάνατο -προ δεκαμήνου, ο φάκελος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα).

Οι αλλαγές στο ΚΕ.ΠΕ.Π Λεχαινών έχουν δρομολογηθεί, ώστε να εξαλειφθούν, στο μέτρο του δυνατού, τέτοια ατυχήματα», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι δεκαπεντάχρονος στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων του ΠΙΚΠΑ Λεχαινών πέθανε από απόφραξη στομάχου και λεπτού εντέρου λόγω κατάποσης ξένων σωμάτων.

«Το ότι δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός σε αυτό το κέντρο, όπως και στα υπόλοιπα, καθώς και οι μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό μαρτυρούν τον ένοχο. Δείχνουν ότι και αυτός ο θάνατος ήταν προδιαγεγραμμένος, είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης εδώ και χρόνια κυβερνητικής αδιαφορίας για τα παιδιά που έχουν νευροψυχιατρικά προβλήματα», σχολίασε το ΚΚΕ.