Πολιτική
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΑΘΜΙΑΙΑ επιδείνωση του καιρού, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η ΕΜΥ, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και σταδιακή επικράτηση θυελλωδών ανέμων έντασης 9 με 10 Μποφώρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά πολύ ισχυροί, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις αυξημένες στα βορειοδυτικά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στις νοτιότερες περιοχές και θα ενταθούν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές η ελαχίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, που από το μεσημέρι σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και βαθμιαία θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις έντασης 9 με 10 Μποφώρ.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και βαθμιαία πολύ θυελλώδεις, 9-10 Μποφώρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή, η ΕΜΥ. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.