Πολιτική
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΝΕΦΩΣΕΙΣ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα Νησιά του Βορείου, Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, λίγες νεφώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία : Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων, Ανεμοι: Δυτικοί μέτριοι που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα βορειότερα νησιά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι, που θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και σταδιακά νοτιοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, στη Δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά και βόρεια αυξημένες. Ανεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί, που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ στα τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.