Πολιτική
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007 14:30

Κασσίμης: Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες στην Κινσάα

Όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στην Κινσάσα, την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου ξέσπασαν χθες το βράδυ ταραχές, είναι καλά στην υγεία τους.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης προσθέτοντας ότι η ελληνική και η ισπανική πρεσβεία καθώς και τα γραφεία της UNICEF που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, εβλήθησαν από πυρά πυροβολικού και υπέστησαν ζημίες.

Και οι επτά υπάλληλοι της πρεσβείας μας, καθώς και οι οικογένειες τους είναι ασφαλείς. Οι ομογενείς μας, μερικές εκατοντάδες, είναι εγκλωβισμένοι στα σημεία που τους βρήκαν οι ταραχές, αλλά δεν έχει αναφερθεί κανείς τραυματισμός, είπε ο κ. Κασσίμης.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι το ελληνικό σχολείο εκκενώθηκε έγκαιρα χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Έχουν καταγραφεί υλικές ζημίες σε κτίρια της Ελληνικής Κοινότητας, καθώς και σε μία οικία ομογενούς.

Οι Πρέσβεις των χωρών της ΕΕ βρίσκονται σε συνεχή επαφή για εκτίμηση της κατάστασης. Τυχόν εκκένωση της χώρας θα αποφασισθεί από την κοινοτική σύσκεψη των Πρέσβεων, εφόσον εξασφαλισθούν όλα τα εχέγγυα για την ασφαλή συγκέντρωση και απομάκρυνση των Ευρωπαίων υπηκόων, τόνισε ο κ. Κασσίμης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ