Κόσμος
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2007 15:19

Στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας η πρόταση Αχτισάαρι για το Κόσοβο

Στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα επιδοθεί σήμερα η πρόταση Αχτισάαρι για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσόβου, ωστόσο ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία της ειδικής συνεδρίασης κατά την οποία ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την πρότασή του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κόσοβο (UNOSEK), Ρεμί Ντουρλό, δήλωσε ότι δεν έχουν προγραμματιστεί για σήμερα διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο την πρόταση του κ. Αχτισάαρι και διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της ειδικής συνεδρίασης, κατά την οποία ο κ. Αχτισάαρι θα παρουσιάσει την πρότασή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο κ. Ντουρλό υπενθύμισε πως ανεπίσημα έχει αναφερθεί ως πιθανή ημερομηνία η 3η Απριλίου, καθώς και ότι η συνεδρίαση πρέπει να συγκληθεί από τη Βρετανία, η οποία τον Απρίλιο προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού.

Ο εκπρόσωπος του UNOSEK πρόσθεσε ότι ο κ. Αχτισάαρι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με την Ομάδα Επαφής για το Κόσοβο πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τέλος, ανέφερε ότι αναμένεται απάντηση από τα Ηνωμένα Έθνη για το αν το σχέδιο του κ. Αχτισάαρι θα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του UNOSEK.