Πολιτική
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 12:47

Αλλοι 2,3 τόνοι ακατάλληλα κρέατα στην αγορά του Ρέντη

Πάνω από δύο τόνους ακατάλληλα για κατανάλωση κρέατα και παραπροϊόντα κρέατος κατέσχεσαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά στην αγορά του Ρέντη και σε δύο συνοικιακά κρεοπωλεία του Πειραιά.

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές της Νομαρχίας κατέσχεσαν :

- 2.200 κιλά κατεψυγμένα αρνίσια παραπροϊόντα (συκωταριές, γλυκάδια, έντερα) προέλευσης ΙΣΠΑΝΙΑΣ της εταιρείας ΑΣΩΝΙΤΗΣ Α.Ε., στην αγορά του Ρέντη, γιατί επί της ατομικής συσκευασίας τους δεν υπήρχε η ημερομηνία παραγωγής ή κατάψυξης. Στην εταιρεία θα επιβληθεί πρόστιμο με απόφαση του Νομάρχη Πειραιά.

- 75 κιλά κατεψυγμένα έντερα προέλευσης ΓΑΛΛΙΑΣ της εταιρείας ΜΑΡΓΕΤΗΣ Γ., στην αγορά του Ρέντη, σε ατομική συσκευασία τα οποία είχαν καταψυχθεί και επανακαταψυχθεί. Ο ενδιαφερόμενος παραιτήθηκε του δικαιώματος της ένστασης και τα προϊόντα θα καταστραφούν.

- 10 κιλά λουκάνικα νωπά σε κατάψυξη χωρίς σήμανση και 7,5 κιλά μοσχαρίσιος κιμάς χωρίς σήμανση παρασκευασμένος εκ των προτέρων στο κρεοπωλείο ΚΙΣΣΟΣ (Αγ. Δημητρίου 81, Πειραιάς). Ο ενδιαφερόμενος παραιτήθηκε του δικαιώματος της ένστασης και τα προϊόντα καταστράφηκαν επιτόπου.

- 16 κιλά προϊόντα με βάση το κρέας (γαρδούμπες, σεφταλιές, μπιφτέκια) χωρίς σημάνσεις στο κρεοπωλείο του Β. ΜΠΟΝΗ (Αγ. Δημητρίου 129, Πειραιάς). Ο ενδιαφερόμενος παραιτήθηκε του δικαιώματος της ένστασης και τα προϊόντα θα καταστραφούν.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις κατατίθενται μηνυτήριες αναφορές στα αρμόδια Α.Τ. και ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας.