Πολιτική
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 14:18

Ερώτηση 13 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη διαφημιστική καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, κατέθεσαν σήμερα 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη διαφημιστική καμπάνια του υπουργείου.

Όπως επισημαινουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «η πολυδιαφημιζόμενη δήθεν προβολή της Ελλάδος σε 47 χώρες, όπως εκ των πραγμάτων διαμορφώνεται δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα ενώ ήδη η τουριστική περίοδος αρχίζει. Παράλληλα, όπως σημειώνουν, στα εμφανιζόμενα σποτ π.χ. στο CNN, προβάλλεται ενίοτε και η παλαιά καμπάνια του ΕΟΤ, ενώ στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ η διαφήμιση π.χ στη Γερμανική Γλώσσα είναι σε άπταιστη Ελληνική.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ, αλλά και τις σχετικές διαφημίσεις εμφανίζονται λάθη, ενώ το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης εμφανίζεται με διαφορετικά ονόματα, όπως ως Ministerium fuer Tourismus και ως Ministerium fuer Tourismus Entwicklung, που -όπως επισμαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- «υποδεικνύουν αν μη τι άλλο την προχειρότητα στη διεθνή προβολή της χώρας».

Οι 13 βουλευτές ερωτούν την υπουργό Τουρισμού για το ύψος στο οποίο ανέρχεται η διαφημιστική δαπάνη τόσο προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο διεθνή χώρο καθώς και σε ποιόν ανήκει η ευθύνη για τη διαχείριση των κονδυλίων.

Ρωτούν ακόμη ποιος ήταν ο προγραμματισμός για οργανωμένη διαφήμιση το 2007, για κάθε μήνα και τι έχει εκτελεστεί μέχρι σήμερα με αναφορά ανά Χώρα, Μέσο και κόστος.