Οι κάτοικοι της Logan City παραγγέλνουν καθημερινά διάφορα προϊόντα που παραδίδονται με drones.
Είναι γνωστό ότι η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, έχει ιδρύσει ή εξαγοράσει αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της σύγχρονης τεχνολογίας. Μια από αυτές τις εταιρείες είναι η Wing η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των drones που μεταφέρουν προϊόντα, με απλά λόγια drones που κάνουν… ντελίβερι.
Η εταιρεία δεν δραστηριοποιείται μόνο στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς σε χώρες όπως η Φιλανδία και η Αυστραλία. Η Wing ανακοίνωσε ότι μια πόλη στην Αυστραλία κατέχει το ρεκόρ στην χρήση drones για μεταφορά των παραγγελιών που κάνουν οι κάτοικοι της σε διάφορα καταστήματα τα οποία παρέχουν αυτή την υπηρεσία στους πελάτες τους.
Πρόκειται για την Logan City, μία πόλη που δημιουργήθηκε ανάμεσα στο Μπρισμπέιν και την Χρυσή Ακτή στο κέντρο της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας. Η περιοχή που βρίσκεται η Logan City ήταν μια αγροτική περιοχή με λίγους κατοίκους αλλά στην δεκαετία του 1970 έλαβε ξαφνικά μεγάλη ανάπτυξη και μετατράπηκε σε μια πόλη που αριθμεί πλέον περίπου 400 χιλιάδες κατοίκους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Wing από το 2019 που ξεκίνησαν τα καταστήματα της πόλης να προσφέρουν μεταφορά των προϊόντων τους με drones έχουν γίνει μέχρι σήμερα 100 χιλιάδες παραγγελίες που παραδόθηκαν με αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα. Είναι χαρακτηριστικό της έκτασης που έχει λάβει στην πόλη το ντελίβερι με drones ότι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έγιναν 4,5 χιλιάδες τέτοιου είδους παραγγελίες και παραδόσεις προϊόντων.
Όσοι θέλουν να παραγγείλουν κάτι και να φτάσει σε αυτούς με drones το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν τη σχετική εφαρμογή από το κινητό τους τηλέφωνο. Τα καταστήματα που είναι συνδεδεμένα με την εφαρμογή στέλνουν στους πελάτες αυτό που ζήτησαν με drone. Ροφήματα (καφές, χυμοί κλπ) καθώς και φαγητό είναι φυσικά στην κορυφή της λίστας των παραγγελιών που ζητούν να φτάσει γρήγορα στα σπίτια τους με drones οι κάτοικοι της Logan City. Τα drones της Wing μπορούν να μεταφέρουν μια παραγγελία σε απόσταση δέκα χλμ. σε χρονικό διάστημα έξι λεπτών.